Malmö har aldrig varit så smakfullt, solkysst och självmedvetet som sommaren 2025. Lilla Torg i all ära – men Malmö är mycket mer än så. Stadens själ finns i samtalen och smakerna som möts på kreativa uteserveringar runt om. Här är de platserna du behöver – dubbelkollade, vansinnigt charmiga och fulladdade med lokal karaktär. 1. …
Vad gör de mest hyllade kockarna i New York när de själva är lediga? Svaret är lika brokigt som staden de verkar i – en blandning av hål i väggen, gamla favoriter och några riktigt vassa nykomlingar. Här är deras egna favoriter. En sorts Perfect Weekend Guide – men för kockar. Läs även: Viggos topplista: …
Glöm den lägst hängande frukten vid Kungsportsplatsen på Avenyn och Järntorget. Här är sommarens viktigaste lista. Ställena där Göteborg faktiskt blommar. Göteborg är inte en stad som skriker efter din uppmärksamhet. Den viskar, leder dig in på bakgårdar, upp på tak och ut i parker där ljuset faller rätt och glasen fylls utan brådska. Här …
Gaffel till vänster, kniv till höger – klart! Eller? I den internationella fine dining-världen finns ett hemligt språk du kanske redan använder – utan att ens veta om det. Här är guiden till bestickspråket som får din servitör att förstå exakt vad du vill. Bestickets hemliga språk Du sitter på en stjärnkrog, mitt i en …
Den svenska kändiskocken Marcus Samuelsson öppnar en ny restaurang i USA:s politiska epicentrum – mitt under Donald Trumps andra presidentperiod. Trots höjda tullar, hotande lågkonjunktur och en allt mer splittrad nation växer hans imperium och har nu passerat miljardvallen i omsättning. ”Det här är bara halvtid”, säger Samuelsson i en stor intervju med Di Weekend, …
Stockholms bästa krogar och krögare slår sig ihop och ordnar torgfest – men bara en gång om året. Trots sol, lycka och ostron för tio kronor är det ett byråkratiskt maraton att få tillstånd att servera ett glas vin utomhus. Är det inte dags att sluta behandla krögare som om de vore gängkriminella? Sol, ostron …
Nu kommer värmen. Det är äntligen tid för Stockholms bästa takbarer. Här är sommarens viktigaste lista. Inte som ett blytungt rödvin i april, utan som en perfekt kyld gin & tonic i juni. Det är nu Stockholm visar sitt rätta jag – solkysst, socialt och lätt överförfriskat. Och var ska man då hänga? Jo, på …
En skotte, ett japanskt torn och en svensk kock går in i en bar… Nej, det är inte en Bellmanhistoria, utan början på årets mest oväntade gastronomiska pop-up: Maison Dali. Under en månad i sommar, från 12 juni till 12 juli, förvandlas Det japanske Tårn i Tivoli till en scen för Tristin Farmers kulinariska version …
Indisk hetta i Greenwich Village, karibisk elegans i East Village och japansk minimalism i Midtown. New York gör dig aldrig besviken. New York Times har utsett stadens 100 bästa restauranger – och vi har plockat russinen ur den mycket välsmakande kakan. Här är topp 10 du inte får missa om du vill uppleva världens kanske …
Stockholm får ett nytt krogkluster vid Slussen. Atrium Ljungberg bygger sex restauranger i Mälarterrassen. Ytterligare två öppnar under Guldbron och klassiker som Gondolen har återuppstått högst upp i Katarina. Men frågan är: Har huvudstaden plats för ännu ett krogmecka? Det är ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt i modern tid. Slussen har länge varit ett hål …
Marseille är staden som vägrar polera sin yta. Här går fiskarens son och konstskolans mest tatuerade elev på samma klubb. Det luktar koriander och avgaser, och ljudet av vespor blandas med rop från marknadsstånd. Kort sagt: det är perfekt. Här är guiden till en helg bland pastellfärgade hamnar, pizzor med historia och techno i gamla …
20 öar där havet glittrar, tiden står still och livet smakar romdrink med lime. Vi har valt ut världens bästa öar – enligt dem som faktiskt varit där. Det finns gott om listor på nätet. Men få säger något om hur det faktiskt känns att vara på plats. Därför älskar vi Condé Nast Travelers årliga …
Vi har länge vetat att socker är skräp, att transfetter är fula och att läsk till frukost inte är en livsstil. Men nu är det andra bullar – bokstavligt talat. Världens kanske tyngsta röst i den globala matpolitiken, professor Mark Lawrence från Deakin University i Melbourne, är i Stockholm och säger det rakt ut: ”Det …
Att gå på restaurang handlar om så mycket mer än vad som ligger på tallriken. Det är mötena, energin i lokalen och känslan av att vara sedd som gör krogkvällen magisk. Viggo Cavling, redaktör för Perfect Weekend, reflekterar över varför vi egentligen älskar våra stammishak – och varför maten ofta kommer i andra hand. Fokusgrupp …
Köpenhamn är inte längre bara pölse, Christiania och en klapp på Den Lille Havfrues stensvans. 2025 bjuder Danmarks huvudstad på fler upplevelser än någonsin tidigare – en stad där kunglig historia möter modern klimataktivism, där du kan dricka vin från Själland, bada i hamnbassäng till tonerna av en livespelande saxofonist och handla smörrebröd som vore …
KRÖNIKA: En ny rapport om vin och risker från Systembolaget och Regionala cancercentrum har väckt debatt och vi kan reflektera över vems uppfattningar vi ska välja att tro på. Budskapet: Även små mängder alkohol kan orsaka cancer. Men vad betyder det i praktiken? Och måste vi verkligen säga nej till fredagsvinet för att vara hälsosamma? …
När hela Grand Hôtel i Stockholm bokas upp under flera dagar väcker det både nyfikenhet och irritation. Snart avslöjas vem som står bakom bokningen den 10–14 juni – men redan nu är det tydligt att sådana storslagna arrangemang knappast blir vardagsmat i framtiden. Hotell drivs inte på miljardärer, utan på stamgäster. Dagens PS Perfect Weekend-redaktör …
Dagens PS Perfect Weekends redaktör Viggo Cavling har intervjuat krögaren Albin Wessman, en av hjärnorna bakom några av Stockholms mest omtalade restauranger. Resultatet är en tredelad artikelserie om Misshumasshu, Adam/Albin och Solen – tre krogar, tre personligheter, tre delar av samma berättelse. Här är del 3 om Adam/Albin. Läs del 1 här: Misshumasshu – från …
Oscar Jonsson Buhre från bar Lucy’s Flower Shop på Birger Jarlsgatan har röstats fram till Bartendernas Bartender 2025. “Känns såklart helt fantastiskt på alla sätt och vis”, säger han – och hyllar sitt team, sitt yrke och sin favorithobby: att plocka fläder i stan. Grattis Oscar Jonsson Buhre från Lucy’s Flower Shop i Stockholm, du …
Dagens PS Perfect Weekends redaktör Viggo Cavling har intervjuat krögaren Albin Wessman, en av hjärnorna bakom några av Stockholms mest omtalade restauranger. Resultatet är en tredelad artikelserie om Misshumasshu, Adam/Albin och Solen – tre krogar, tre personligheter, tre delar av samma berättelse.I del 2 handlar det om Solen – en krog mitt i byggkaoset som …
Dagens PS Weekendredaktör Viggo Cavling har intervjuat krögaren Albin Wessman, en av hjärnorna bakom några av Stockholms mest omtalade restauranger. Resultatet är en tredelad artikelserie om Misshumasshu, Adam/Albin och Solen – tre krogar, tre personligheter, tre delar av samma berättelse. Först ut: Misshumasshu. En gång ett hål i väggen – idag ett japanskt brasseri mitt …
Björn Frantzén skriver historia. När hans nya restaurang FZN i Dubai tilldelas tre stjärnor i Michelinguiden, blir han ensam i världen med tre krogar i den absoluta gastronomiska eliten. ”Den här utmärkelsen är en otrolig ära, inte bara för mig utan för hela mitt team”, säger Frantzén i ett pressmeddelande. Stockholm, Singapore och nu Dubai …
Dagens PS Perfect Weekends krönikör Viggo Cavling tycker att Sveriges vinbönder borde få medalj – inte fler regler. Gårdsförsäljningen är ett steg i rätt riktning, men byråkratin luktar mer 50-tal än frihetsreform. Nu är det bara några dagar kvar tills den största frihetsreformen i Sverige sjösätts. Åtminstone om man ska tro Tidöregeringen. Det handlar inte …
Flera researrangörer rapporterar nu om ett bokningsryck i sommar som saknar motstycke sedan pandemiåren. När maj månad bjuder på minusgrader och snöfall i delar av Sverige, söker många svenskar sig till varmare breddgrader. Enligt Ving har försäljningen av vinterresor ökat med 60 procent jämfört med samma period förra året. Sommarresorna har också fått en rejäl …
Whisky och sodavatten i ett högt glas. Mer behövs inte för att skapa sommarens mest oväntade comeback i baren: den japanska highballen. En gång en vardagsklassiker på efterkrigstidens izakayas – idag en elegant, återupptäckt konkurrent till Aperol Spritz. I Japan är highballen inte bara en drink, det är en ceremoni. Allt handlar om balans. Suntory, …
Från drinkar på Lucy’s till vinluncher i ett hotell i Haut-de-Cagnes. Nu expanderar Stureplansgruppen sitt nöjesimperium till franska rivieran – tillsammans med gamla vänner, krogprofiler och en göteborgsk familjekapitalist. Slottet Château Le Cagnard, ett boutiquehotell från 1300-talet med 36 rum och utsikt över Medelhavet, blir det senaste tillskottet i Stureplansgruppens portfölj. Men det är inte …
Vad driver människor till det yttersta – till våld, mord och förtvivlan? I SVT:s nya serie Det dödliga våldets drivkrafter guidar krimreportern Sofia Yohannes tittarna genom ett av vår tids mest brännande samhällsproblem. Med personliga reflektioner, möten med experter och oväntade perspektiv ger serien något sällsynt: insikt i det som sällan ryms i en vanlig …
Dagens PS har pratat med Bert Karlsson som i flera decennier kämpat mot den så kallade dansbandskatten. Nu ser han ut att få rätt. Regeringen öppnar för att momsen på danstillställningar sänks från 25 till 6 procent – vilket skulle innebära en monumental förändring för både dansband, nattklubbar och hela den svenska nöjesscenen. Läs även: …
Vardagen dödar passionen. Det vet alla som någonsin tjafsat om diskmaskinen klockan 22.13 en onsdag. Men enligt psykologen Mark Travers finns det hopp. Du behöver inte parterapi i Toscana – du behöver bara använda din vanliga helg smart. Här är fem saker lyckliga par gör på helgerna – som de flesta andra glömmer. Läs även: …
En lunchsallad i Stockholms city resulterade i blodsprängda ögon, kramper och en veckas sjukdom. Nu kan Svenska Dagbladet avslöja att över 30 personer anmält kafékedjan Bröd & Salt till miljöförvaltningen efter misstänkt matförgiftning. “Jag började tokkräkas och sen kräktes jag i tre timmar”, säger Yrsa Wettergren till SvD, en av de drabbade. “Det var så …
Fem spahotell där ni kan bada, bubbla, skråla Beyoncé och känna er som världens bästa version av er själva. För den blivande bruden – och hennes hov. Läs även: Detta gäller för svensexan (och möhippan) i sommar 1. Smådalarö Gård – Long Island-feeling i skärgården Hit åker man med båt eller Tesla. Idyllen är total …
Enligt den nya rapporten Travel Trends 2025 från Mastercard Economics Institute är det tydligt att vi gått in i en ny era av resande. Det handlar inte längre bara om att åka bort – utan varför, hur och med vilken känsla vi gör det. Och svenskarna? De går i spetsen för en ny sorts turist, …
350 000 följare. 197 restauranger. En hemlig källarlokal på gång i Stockholm. Max-vd: Richard Bergfors gör sin passion till strategi – och hamburgaren till global kulturvara. När Dagens PS Viggo Cavling träffar Richard Bergfors sker det på historisk mark – i Max-restaurangen på Kungsgatan i Stockholm. Det var här McDonald’s öppnade sin första svenska restaurang …
Stjärnkocken Filip Fastén är tillbaka med en ny restaurang. Efter några års tystnad – och två barn – dammar Årets kock 2014 av varumärket Agrikultur. Men nu är det under Guldbron i Slussen det händer, inte i Vasastan. “Jag vill göra en mer vuxen restaurang med familjär stämning, bra puls och rolig känsla”, säger han …
Slussen har länge varit en byggarbetsplats. Men 2025 doftar det plötsligt nygrillat, nyöppnat och nybryggt – förvandlingen till Stockholms hetaste krogkvarter är i full gång. Dagens PS Viggo Cavling tipsar om fem nya restauranger som just öppnat portarna – från franska LouLou till takbaren Freyja. Men vad håller egentligen på att hända här?Är det ett …
Här är tre konkreta saker du kan göra i Köpenhamn som toppar årets Happy City Index. Morgondopp i kristallklart hamnvatten, stressfri cykling genom bilfria boulevarder och ett socialt lugn som genomsyrar varje kaffekopp. Köpenhamn är inte bara vacker – den fungerar. Det är fortfarande dyrt för svenskar, javisst, men nästan alltid värt pengarna. Läs även: …
En ny vision: Airbnb som livsplattform Airbnbs vd Brian Chesky är trött på att bara hyra ut boenden. Nu satsar han på att göra Airbnb till en plattform för upplevelser: guider, kockar, makeupartister – allt paketerat i en ny version av Airbnb Experiences, rapporterar WSJ. “Vi försöker blanda konst och teknologi”, säger Chesky till Wall …
Han har burit Iris van Herpen på Met-galan och kammat hår åt kungligheter. Nu kliver Fredrik Robertsson in i en ny roll som ambassadör för restaurangen Bonnie’s på Bank Hotel i Stockholm. Dagens PS möter Sveriges mest flamboyanta estet i ett samtal om Piggy Bank-desserten, sin drömresa till Botswana – och varför man aldrig ska …
Ny forskning avslöjar tidigare okända fördelar med ekologisk mat. En färsk studie visar att viss ekologisk mat inte bara mättar – de påverkar även hjärnan, särskilt hos äldre. Effekten märks på ett överraskande sätt, rapporterar Illustrerad Vetenskap. Forskare har upptäckt Forskare vid Southern Medical University i Kina har upptäckt att det vi äter kan ha …
Premium är en ständigt växande kategori inom resor. Enligt researrangören Hummingbird Lifestyle Travel vill allt fler födelsedagsfirare hoppa över den stora festen och i stället satsa på en upplevelse som ger minnen för livet. Bilden stärks av en rapport från Mastercard: 58 procent av svenskarna planerar att uppleva något stort under 2025. Men konkurrensen om …
Varje vecka listar Dagens PS:s krönikör Viggo Cavling aktuella platser, barer, restauranger, hotell, destinationer, böcker, tv-serier och andra fenomen. En topplista för en perfekt helg eller inför nästa upplevelse – hemma eller ute i världen. Läs även: Krönika: Detta har jag lärt mig under första veckan på nya jobbet 1. Dialogpolisen Drygt 90 minuter med …
Regeringen har beslutat att inte förlänga den skattekredit som krogarna beviljades under pandemin. I mars gick 122 restauranger i konkurs – den högsta siffran som hittills noterats under en enskild månad, enligt branschorganisationen Visita. Men det finns motröster: sänk priserna, säger krögaren Johan Sörman. Fler konkurser för krogarna – Vi kommer säkert att se fler …
Den italienska krogen L’Avventura på Sveavägen i Stockholm har många stamgäster. De återvänder flera gånger i månaden till den vackra gamla biograflokalen. För att ingen ska tröttna på menyn med klassisk italiensk mat har kökschefen Laura Marino infört temamånader. I maj är det dags för en resa – inte till Neapel, utan till New York. …
Varje vecka rankar jag ett gäng aktuella platser, barer, restauranger, hotell, destinationer, böcker, tv-serier och fenomen. Detta är handplockade tips inför helgen eller nästa upplevelse hemma eller i världen. 1. Mxco Jag har aldrig varit i Mexico, men jag noterar många mexikaner och spansktalande personer som går till denna enkla mexikanska restaurang och äter och …
Två riksdagsmotioner om drinkar? Jodå. Den ena om att få blanda ingredienser i förväg, den andra om att få röra sig med en drink. Häng med. Efter att ha slagits för centrala frågor som att kunna köpa även kall öl på Systembolaget går nu moderater vidare i att greppa de stora frågorna kring vad man …
Skräddarsydd cocktail med valfri diamant, eller bara champagne och konjak serverad i ett glas smyckat med juveler. Smakar det så kostar det. Här listar vi fem av världens dyraste drinkar. Lyx kostar. I en tid där tullarna står som spön i backen blir lyxlivet dessutom dyrare. Även om Donald Trumps hot om 200-procentiga strafftullar på …
Råttan i pizzan har de flesta sannolikt stött på, men hur ligger det till med råtta i misosoppa? Här kommer lite illavarslande input i frågan. Det är faktiskt inte en skröna. Likväl skulle det dröja nästan två månader innan fallet med råttan i misosoppan kunde bekräftas. Detta trots att en bild på just en råtta …
Strax över 23 500 kronor per person. Dyraste menyn när världens Michelin-restauranger jämförs och rankas i ny topplista över deras krogar. Det är Chef´s Pencil som tagit på sig konsumentuppdraget att ranka de dyraste menyerna på världens Michelin-restauranger. Undersökningen och priserna inkluderar inte specialmenyer som erbjuds endast en gång, särskilda nyårsmenyer eller liknande. Nej, här handlar …
Julen närmar sig, och med den kommer doften av nygriljerad skinka, kryddiga köttbullar och värmande glögg. Eller julbord med andra ord. För många är julbordet en av högtidens mest efterlängtade traditioner – men det behöver inte innebära att man spräcker budgeten. Stockholm bjuder på ett brett utbud av julbord som kombinerar smak och kvalitet med …
Hur undviker man egentligen det där välbekanta och kanske lite förutsägbara julbordet? Ni vet, det som består av prinskorv, köttbullar och potatis – men inte så mycket mer. Det där bordet som man redan hunnit tröttna på innan julafton ens har anlänt, men som man ändå pliktskyldigt äter av för att svärföräldrarna insisterar på att …
Wallenbergare – den lyxiga kalvfärsbiffen med mjuk, saftig konsistens – har blivit en favorit på såväl lokala krogar som på mer exklusiva restauranger. Men var svider det som mest i plånboken att avnjuta klassikern? Priset för en tallrik Wallenbergare varierar rejält beroende på vilken restaurang du väljer att avnjuta den på. Förra veckan skrev vi …