Dagens PS

Då ska du resa för att lindra julstressen

julresor
Välj resedatum kring jul när färre reser. (Foto: Unsplash)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 08 dec. 2023Publicerad: 08 dec. 2023

Julen kan innebära mycket stress när vi ska resa till nära och kära. För att minska stressen då de flesta andra väljer att resa är det bra att välja andra datum.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Har du någon gång tagit ett flyg på julafton?

Faktum är att resenärer som väljer 24 december, framför allt under den senare halvan av dagen, märker att de ibland har stora delar av flygplanet för sig själva.

När vi reser under julen är det dock fortfarande allt för många som väljer samma datum, som är några dagar kring julhelgen.

Det skapar givetvis flaskhalsar i logistiken på många håll. Av det skälet delar den amerikanska resesajten The Vacationer sina bästa tips.

Fler reser under julen

I år kommer det bli trångt på många amerikanska flygplatser, tåg- och busstationer eftersom 20 miljoner fler amerikanare ska ut och resa, jämfört med i fjol, eftersom många som tidigare tvekade att resa på grund av pandemin nu packar resväskorna för fullt.

Sammanlagt rör det sig om 130 miljoner vuxna i USA som säger att de tänker resa under julen, enligt en undersökning som The Vacationer har gjort.

Vilka är då de bästa och datumen att resa, och vilka bör resenärerna undvika?

ANNONS

Förutom på julafton är det bra att resa runt en vecka innan jul eller på dagarna som leder upp till julhelgen – måndag till och med onsdag. På juldagen är det också lugnt att resa.

För hemresan är 28 och 29 december bra datum – som alltså är torsdagen eller fredagen kommande vecka.

ANNONS

Senaste nytt

Förseningar leder till stress

Julen är en en högtid då amerikanarna räknar med stora förseningar och inställda flygresor, hela 59 procent svarade att de gör det i undersökningen.

För att göra det lite lättare bör resenärer därför inte välja att resa när alla andra reser – på torsdagen, fredagen och lördagen innan jul.

Försök vidare att planera hemresan till andra datum än tisdagen och onsdagen veckan därpå, 26 och 27 december, berättar Newsweek.

Läs även:

Här är Europas bästa julstäder – en är svensk – Dagens PS

ANNONS

All klassisk julmat är dyrare i år – Dagens PS

Årets julskinka 2023 – bäst i alla tester

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS