Det här visar ny statistik över cirka 2,5 miljoner flygsökningar som Flygresor.se analyserat och som refereras av resemagasinet Vagabond.

ANNONS

Enligt artikeln är intresset för USA-resor det lägsta på nästan tio år.

”När Trump blev vald till president såg vi en tillfällig ökning i intresset att resa till USA. Vår analys var då att USA hade fått mycket utrymme i media och att det avspeglade sig i intresset för landet som resmål. Nu får USA återigen väldigt mycket utrymme i media, men det är uppenbart att svenska folket inte alls lockas i samma utsträckning av det nya USA som Donald Trump bygger”.

”Det är också tänkbart att väldigt många affärsresor till USA just nu ställs in eller inte blir av alls på grund av osäkerheten kring visum”, säger Flygresors marknadschef Kristoffer Rengfors till Vagabond.

Resebyrån Ticket märker dock inte av någon minskad reslust till USA. Tvärt om visar deras statistik att bokningarna till USA gått upp med 35 procent efter Trumps tillträde.

”Vi har inte sett någon minskning av intresset för att resa till USA, varken sedan Donald Trump valdes eller sedan han tillträdde, utan däremot kraftiga uppgångar. Det är dock för tidigt att säga om Trumps senaste beslut, som innebär att besökare från en rad länder nekas inresetillstånd, kommer att ge några effekter på resandet”, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket, till Vagabond.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Bojkottar USA om Trump vinner [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Resebolag förbluffas över svenska turister [Dagens PS] >