DagensPS.se har precis berättat att svenskens benägenhet att resa är stor och vilka resor som lockar kräsna svenskar.

Enligt en undersökning av FN:s världsturismorganisation UNWTO, som resesöksajten Momondo hänvisar till, finns det särskilt tre destinationer som utmärker sig som trendiga under det nya året.

Dessa resmål är Myanmar i sydöstra Asien, Japan och Montenegro, framgår det.

Men på listan över internationella, trendiga resmål nämns även Sri Lanka, Paraguay, Taiwan, Makedonien, Rumänien och Filippinerna.

Efter att ha tittat på de destinationer från undersökningen som stadigt har ökat i internationell turism sedan 2010 – och sedan jämfört detta mot svenskarnas sökbeteende – har svenskarnas favoriter tagits fram.

”Flera av de destinationer som undersökningen från UNWTO visar har ökat markant i internationell turism är inte nödvändigtvis destinationer som vi svenskar vanligtvis reser till. Vi ser däremot en ökning av sökta resor mellan 2015 och 2016 till tre av dessa; Myanmar, Montenegro och Japan”, säger Robin Eriksson, talesperson för Momondo i Sverige, i ett pressmeddelande.

Maria Lexhagen, forskare och föreläsare inom konsumentbeteende och docent och ämnesansvarig för turismvetenskap på Mittuniversitetet, har tagit del av statistiken från Momondo och jämförelsen med årets siffror från UNWTO.

”Det är intressant att följa upp internationell turismstatistik med statistik för sökningar på Momondo. UNWTO:s statistik har eftersläpning och är i första hand inte ett underlag för prognoser om enskilda destinationers framtida förväntade ökning eller minskning. Sökstatistiken å andra sidan kan följas i princip i realtid och säger en del om kortsiktiga trender i form av vilka platser människor söker information om när de planerar att resa”, säger Maria Lexhagen.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Kändisarna som vi helst reser med [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Här lever du billigt på resan [Dagens PS] >