Polisen har extra öppet för att försöka bli av med alla färdiga pass. Bara i region Stockholm väntar 50 000 pass på att hämtas efter ruschen när covid-restriktionerna lättade.

ANNONS

Har du glömt att hämta pass eller nationellt id-kort hos polisen? Då får du extra möjligheter under lördagarna som kommer. Polisen i region Stockholm kommer att ha extra öppet på några receptioner 29 oktober samt 5 och 12 november.

Att man väljer den vägen beror på att det ligger ovanligt många färdiga pass som ägarna inte hämtar ut. Hela 50 000 färdiga pass ligger i hyllorna och väntar på hämtning.

Rusning efter pandemin

När pandemin slog till och det införs reserestriktioner minskar resandet, och efterfrågan på pass. När sedan restriktionerna lättar blir det rusning efter nya resehandlingar. Väntetiderna för bokningsbara tider blir långa. När sedan en maskin som tillverkar svenska pass i Finland går sönder är passkaoset ett faktum, något som Dagens PS tidigare rapporterat om.

Polisen har lördagsöppet

Polisen försöker möta den ökade efterfrågan med utökade öppettider, och anställer också fler inom passverksamheten.

Nu konstaterar man att många som ansökt om pass inte hämtar ut dem när sms:et om att de är färdiga kommer, och att det börjar blir trångt i skåpen.

Har du glömt att hämta ditt pass eller nationella id-kort hos polisen går det alltså bra att göra det mellan klockan 9.00 och 16.00 också under de tre lördagarna som kommer.

Extra lördagsöppet hos polisen, region Stockholm 29/10, 5/11 och 12/11

Flemingsberg

ANNONS
ANNONS

Globen

Haninge

Järva (Rinkeby)

Nacka

Norrtälje

Skärholmen

Sollentuna

Solna

ANNONS
ANNONS

Stockholm city passexpedition

Stockholm city Södermalm

Södertälje

Södra Roslagen (Täby)

Vällingby