Dagens PS

Starta båthösten i Genua

Genua
Varför inte börja hösten med en resa tillColumbus födelsestad Genua och den stora båtmässa som snart börjar där? (Foto: Salone Nautico)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 13 sep. 2023Publicerad: 15 sep. 2023

Årets mäss-säsong börjar i den italienska hamnstaden Genua med Salone Nautica. En magnifik uppvisning i italiensk båtbyggnadskonst.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter sommaren börjar säsongen för båtmässorna. Den första officiella starten går i den italienska hamnstaden Genua där Salone Nautica i år hålls för den 63:e gången.

Mässan är ett tempel för dig som fastnat för sydeuropeisk design och båtindustri. Här är alla de italienska varven samlade och visar upp kommande års planerade nyheter.

genua
Med staden i fonden ligger utställningshallarna vackert vid Medelhavets strand. Det är en stor mässa som du inte klarar av på bara en dag. Så bekväma skor och solglasögon är en bra start frö ett lyckat besök. (Foto: Salone Nautica)

På land och i en allt större flytande del bjuder Salone Nautica på en fantastisk helhetsupplevelse. Timmarna går fort mellan ultramoderna daycruisers och yachter, men även retrodesignade båtar som redan som nya kan kallas klassiker.

Kända märken

Här hittar du båtar från Riva, Itama, Ferretti, Azimut, Colombo, Rio, Cranchi tillsammans med andra mindre, och för oss nordbor, okända tillverkare.

För dig som letar roliga och annorlunda tillbehör är mässans tillbehörsavdelning rena fröjden att besöka.

genua
Mässan är fylld av premiärer från tillverkare som du både är väl bekant med, men även sådana som du nog aldrig hört talas om.
(Foto: Salone Nautica)
ANNONS

Stora tillbehörsaktörer som Foresti & Suardi blandas med mer lokala tillverkare och roliga prylar.

ANNONS

Senaste nytt

Njut av staden

När mässan sedan stänger för dagen bjuder Genua som stad dig på både god mat, dryck och en hamnstadsupplevelse som sträcker sig långt tillbaka förbi Cristofer Columbus födelse. Jadå – detta är hans forna hemmahamn.

Är du riktigt i klivet, passar du också på att besöka Monaco Yacht Show på hemvägen. Ännu en upplevelse kan jag lova.

Läs mer:

Om Genua Boat Show här

Om bjässarna som är till salu i Monaco (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS