I början av december byttes Trafikverkets tågplaneringssystem ut och första veckan efter bytet inrapporterades 400 akuta fel och brister.

ANNONS

De senaste veckorna har det varit stora störningar i tågtrafiken och julen är en stor reshelg. På SJ oroar man sig över att drabbas av en stor väderstörning, det rapporterar Expressen.

Många i personalen är sjuka

Det nya tågplaneringssystemet påverkar alla som arbetar med järnvägen, även om resenärerna just nu inte märker av det så mycket.

Många sliter hårt för att hantera de brister som uppstått och inför julhelgen ser oväntade störningar längs spåren ut att vara det största hotet.

Det är inte bara systembytet som påverkar SJ:s planering inför julhelgen, den påverkas även av väderprognosen, som än så länge ser bra ut, och av det faktum att många i personalen just nu är sjuka.

Ska inte bli några inställda avgångar

Den 22 och 23 december är de största resdagarna och enligt Jonas Olsson, presskommunikatör på SJ, behöver de som ska resa då inte oroa sig för inställda avgångar.

”Vi har personal till de avgångar som ligger och som vi har sålt biljetter till. Man kan aldrig helt och hållet vara säker på att inget inträffar, men just nu ser det bra ut”, säger han till Expressen.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Notan hög för tågkaoset – och problemen är många [Dagens PS]