I brevet beklagar SAS de olägenheter som uppstått i samband med bokningar på flygbolagets nya hemsida, berättar Dina Pengar i Expressen och förklarar att kunderna blivit än mer rasande när de försökt ringa SAS kundtjänst – väntetiderna har varit timslånga, framgår det.

ANNONS

”Hemsidan fungerar för det mesta. Men det har varit en del buggar i systemet”, medger presschefen Fredrik Henriksson för Dina Pengar, som uppger att SAS nu ”i all hast” tänker göra om hemsidan.

I brevet till sina många Eurobonuskunder skriver SAS:

”Hemsidan är den viktigaste kanalen för dig som reser, och den måste vara snabb och enkel att använda. Men enligt den återkoppling vi har fått, så har många haft problem med att navigera runt och att genomföra bokningar på den nya sidan. Vi beklagar verkligen om så har varit fallet för dig!”

Vidare avslöjar flygbolaget att hemsidan nu görs om:

”Vi tar naturligtvis till oss av våra resenärers synpunkter och har beslutat att designa om delar av den nya hemsidan. Målet är att göra det lika lätt att boka resor, som du förväntar sig”.

På grund av krånglet som uppstått med hemsidan har SAS tvingats kalla in extrafolk till kundtjänst, en del anställda har fått avbryta sina semestrar för att kunna hantera telefonstormen från upprörda kunder.

”Kötiderna har blivit orimligt långa. Normalt sett svarar vi på 80 procent av samtalen inom 40 sekunder”, säger presschefen Fredrik Henriksson till Dina Pengar, som berättar att SAS nu hänvisar till sin app och till flygbolagets gamla hemsida – som egentligen skulle ha legat nere men som nu är i gång igen.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: SAS dubblar sparpaketet [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: SAS på jakt efter personal [DagensPS.se] >