Trycket är hårt på svenska fjällanläggningar inför sportlovsveckorna. Trots inreseförbud från andra länder är det fullbelagt.

ANNONS

Det här rapporterar TT.

”Svenskar bokar de platser som norrmän och danskar brukar boka”, säger Skistars vd Stefan Sjöstrand till nyhetsbyrån.

Även på Idre fjäll är förväntan hög att det blir fullbelagt under sportlovsveckorna, framgår det.

Skidanläggningarna uppges ha vidtagit flera åtgärder för att begränsa smittspridningen av coronaviruset och många svenskar besökte anläggningarna under jul och nyår.

Trygg med åtgärderna

”De insatser vi gjorde tillsammans med regionen resulterade inte i att ohälsotalen ökade – belastningen på vården blev inte högre. Jag känner mig ödmjuk inför fortsatt fulltecknade veckor, men också trygg med de åtgärder vi hittills har gjort”, säger Tommy Halvarsson, marknads- och försäljningschef på Idre fjäll, till TT, som uppger att bokningarna börjat även inför sommaren med ledighet och semester.

Sedan pandemin bröt ut har semester på hemmaplan, hemester, blivit en trend och fjällen lockar även under de varmare månaderna.

ANNONS
ANNONS

”Coronapandemin har ändrat förutsättningarna på resandet, men jag tror också att många upptäckt hur fantastiskt det är att semestra på hemmaplan i vackra Sverige”, säger Skistars vd Stefan Sjöstrand.

Läs även: Guide till en drömweekend i Åre [DagensPS.se] »