Det visar en undersökning av TNS Sifo på uppdrag av Resia Företag.

ANNONS

En dryg tredjedel uppskattar också att de får lära känna människor från andra städer och länder samt att de kan äta frukost i lugn och ro på affärsresan. Endast 5 procent av svenskarna som reser i jobbet uppger att de inte tycker om det.

”Ofta lyfts baksidorna med att resa mycket i jobbet. Nu visar undersökningen att många affärsresenärer tycker att det är positivt och utvecklande både i sin yrkesroll och på det privata planet. Man får chans att upptäcka nya resmål och kan umgås med kollegor och partners i samband med sin affärsresa. Det jobbigaste med affärsresorna är ofta resandet i sig, men väl på plats verkar affärsresenärerna trivas väldigt bra”, säger Karin Wadmark, produktchef för Resia Företag.

Enligt undersökningen är inspirerande möten också något som affärsresenärer uppskattar. För många är en lugn hotellfrukost samt en kväll med kollegor och/eller affärspartners det bästa med att resa i jobbet (28 procent respektive 21 procent). Att man får uppleva nya kulturer/miljöer är också något som svenska affärsresenärer uppskattar.

”Många har en stressig vardag här hemma. På affärsresan kan man ofta få en lugnare start på dagen och många passar på att njuta av en god hotellfrukost. När arbetsdagen är slut vill man ofta ta det lugnt på hotellrummet innan man träffar kollegor eller affärskontakter senare på kvällen. Hemma är det däremot många vardagsmåsten man ska ta tag i efterjobbet”, säger Karin Wadmark.

Därför gillar svenskarna att resa i jobbet:
1. Mitt jobb blir mer spännande och roligt
2. Jag får delta i inspirerande möten
3. Jag knyter kontakter med människor från andra städer och länder
4. Jag får äta hotellfrukost i lugn och ro
5. Jag får umgås med kollegor och/eller affärspartners på kvällarna
6. Jag får uppleva nya kulturer/miljöer
7. Jag slipper alla vardagsmåsten där hemma
8. Jag får sova ensam på hotell
9. Jag får äta på restaurang
10. Jag kan jobba undan på kvällarna

Det här gör affärsresenären när jobbet är avlutat:
1. Tar det lugnt och tittar på tv/läsplatta på hotellrummet
2. Ringer sin partner/familj/vän
3. Upplever sevärdheterna som finns i staden
4. Går och tränar
5. Sitter på en bar eller restaurang

Undersökningen av TNS Sifo baseras på 1.120 intervjuer på ett riksrepresentativt urval av kvinnor och män i åldrarna 18-79 år och som har minst två resdagar om året i tjänsten. 

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Enda tipsen du behöver inför nästa affärsresa [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Expert tipsar: Så skyddar du dig på affärsresan [DagensPS.se] >