Norwegian lägger ned långdistansflygen från Stockholm-Arlanda. Däremot behålls långdistanslinjerna från Oslo.

Dagens Industri är en av de medier som rapporterar om att Norwegian ställer in sina långdistanslinjer. Dessa går till Thailand och USA. Problem med motorer och lönsamhet ligger bakom beslutet. Även långflygen från Kastrup påverkas.

”Skandinavien är inte tillräckligt stort för att upprätthålla interkontinentala flygningar från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Vi har dessutom under en längre tid haft utmaningar med Rolls-Royce-motorerna på våra långdistansplan vilket innebär att vi måste ha flera plan på marken och som påverkar linjeprogrammet”, säger Norwegians Matthew Wood i ett pressmeddelande enligt Dagens Industri.

Enligt Expressen ställs flygen in efter 29 mars 2020. De resenärer som beställt biljetter efter det datumet kommer att få pengarna tillbaka.

”Det handlar om ungefär hundra resenärer”, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikationschef för Norwegian, till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Expressen skriver också att Norwegian ska satsa mer på europeiska storstäder som Barcelona, London och Paris.

Konkurrenterna vinner på beskedet. Enligt Dagens Industri handlas SAS-aktien upp 2,7 procent efter beskedet runt klockan 11.

Nyligen tillträdde Jacob Schram som ny vd för pressade Norwegian.