Det låter nästan för bra för att vara sant, men faktum är att den charmiga semesterön och pyttelandet i Europa nu vill locka till sig turister genom att erbjuda en semesterkassa.

ANNONS

Många kanske tänker på extremt låga skatter när Malta kommer på tal. Men det är också ett semesterparadis vid Medelhavet med vita stränder, sol och värme.

Nu har Maltas hotell, berättar SvD, kommit på att de vill ligga i framkant när ekonomin tar fart igen efter pandemin. Därför erbjuds turister som väljer att resa till Malta en semesterkassa på motsvarande uppemot 2 000 kronor om de stannar minst två nätter.

Den som stannar längre får ytterligare motsvarande 500 kronor och ju fler stjärnor hotellet har, desto mer pengar får turisterna som checkar in, skriver Svenska Dagbladet.

Och ännu mer pengar får de turister som beger sig till den intilliggande ön Gozo, då väntar ytterligare 10 procent extra i semesterkassan, framgår det.

Malta hoppas på konkurrensfördel

”Systemet syftar till att sätta Maltas hotell i en mycket konkurrenskraftig position när den internationella turismen startar om”, säger Clayton Bartolo, Maltas turismminister, i ett uttalande som tidningen hänvisar till.

Maltas turism dök med 20 procent under pandemiåret 2020. Året innan besöktes det lilla landet av 2,7 miljoner turister.

I dag uppges Malta vara det land i Europa som vaccinerat störst andel invånare och restriktionerna börjar nu sakta men säkert lyftas. Den 1 juni är tanken att landet ska öppna sina gränser igen, det vill säga för alla som kan visa intyg på att de vaccinerat sig tio dagar före inresan. Och då väntar alltså en fin present i form av reskassa som betalas både av Maltas myndighet för turism och hotellen.

ANNONS
ANNONS

Forbes, som SvD hänvisar till, uppger att notan för det hela väntas bli motsvarande 34,5 miljoner kronor och Malta hoppas genom detta locka 35 000 turister, utöver andra turister från olika researrangörer.

Även andra turistländer i Europa uppges försöka attrahera turister med olika ”morötter”.

Läs även: Rusch efter solresor – hoppas på sprutan [DagensPS.se] »