Med vaccinet räknar svenskarna att åter kunna resa till varmare breddgrader och fler resor än på länge är bokade till Thailand inför nästa vinter.

annons
annons

I takt med att vaccineringen rycker närmare drömmer svenskarna om att få resa till solen igen, skriver Dagens Nyheter och uppger att bokningarna ökat inför sensommaren och hösten.

”Vi ser att sommarens resande kommer att vara betydligt mer likt ett normalår än i fjol. Många bokar resor för sensommaren och vi räknar med att landa på någonstans omkring 70 procent jämfört med en sommar innan pandemin”, säger Adam Györki, kommunikationschef på Tui, till tidningen.

”När det kommer positiva besked om vaccin blir bokningarna fler och när det kommer negativa så blir resenärerna mer avvaktande”, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Ving, i samma artikel.

Enligt Tui märks även en ökning av bokningarna i november och december till Thailand.

Även Gran Canaria lockar, liksom Florida, Mexiko och Dubai, enligt Ving.

På Ticket säger marknadschefen Michael Kapil till DN att fler fruktar att få sin semester förstörd än att bli sjuka i covid-19.

ANNONS
ANNONS

Samtidigt uppges både resebolag och resenärer vänta på ett vaccinationsintyg från EU som minskar osäkerheten med att resa.

Läs även: Resejätten Tui: Nu ökar bokningarna [DagensPS.se] »