Resekaoset fortsätter att gäcka Europas resenärer. På British Airways hemmaterminal Heathrow i London samlas resväskorna just nu på hög på grund av personalbrist och inställda flyg, rapporterar Business Insider. 

ANNONS

Som Dagens PS tidigare kunnat rapportera fastnar mycket bagage denna sommar på Nordamerikas och Europas flygplatser. Nu senast i London där British Airways-resenärer fått vänta i dagar på att återförenas med sitt bagage.

På den brittiska flygplatsen Heathrow och terminal 5 växer högen av bagage som ett resultat av flygförseningar och personalbrist. I helgen har även tusentals flyg ställts in i USA, vilket förvärrar det redan ansträngda läget på flygplatsen.

Obevakat berg av bagage

Enligt resenärer som Business Insider talat med har personalen lyst med sin frånvaro vilket lämnat bagageberget och hundratals resväskor åt sitt öde, obevakat och lätt att stjäla om tjuven är framme.

Flera passagerare saknar också sitt bagage. En av dem är Hannah Royle, som efter en resa till Bologna den 26 juni fortfarande saknar sin resväska med kläder och arbetsrelaterad utrustning.

”Jag var tvungen att köpa lite kläder, men eftersom vår flygning var kortdistans, sätter British Airways en gräns på 260 dollar för hur mycket vi kan kräva tillbaka”, säger hon till Business Insider. 

Operativa utmaningar

På British Airways uppger man att flera budfirmor anlitats för att leverera resenärernas bagage så snabbt som möjligt och att majoriteten av passagerarna faktiskt får sina väskor som vanligt.

”Vid det mycket begränsade antalet tillfällen då vi upplever allvarliga operativa utmaningar ber vi våra kunder om ursäkt och ber dem att inte vänta på sina väskor”, säger en talesperson på flygbolaget.

ANNONS
ANNONS

Fortsättning följer när kaoset fortskrider på båda sidor om Atlanten.

Läs även: Pilotstrejk: Förhandlingarna skjuts upp igen [Dagens PS]