Qantas Airways söker efter 100 frivilliga bland flygbolagets chefer på huvudkontoret som kan tänka sig att jobba skift på flygplatserna i Melbourne och Sydney med att lasta bagage. 

ANNONS

Australiens största flygbolag Qantas Airways har stora problem med personalbrist och tar till ett ovanligt drag – vd:n Colin Hughes har skickat ut ett meddelande till cheferna på huvudkontoret att han söker 100 frivilliga som i stället för sina chefsjobb ska jobba skift på flygplatserna i Melbourne och Sydney, rapporterar Bloomberg.

För att vara aktuell ska de frivilliga av flygbolagets chefer klara av att lasta resväskor som väger 32 kilo, enligt meddelandet från vd:n. Den som nappar på erbjudandet ska då jobba skift i tre månader.

”För att vara tydlig, det finns inga förväntningar på att du kommer att välja den här rollen utöver din heltidstjänst. Det är vårt unika företagsfokus att stödja våra team för att få vår verksamhet tillbaka till där den borde vara”, säger Colin Hughes.

Australien har – precis som Europa och USA – haft stora problem med personalförsörjningen i sin flygindustri när resandet sakta men säkert återkommit efter totalstoppet i början av covid-19-pandemin. Qantas ställde in 8,1 procent av sina schemalagda inrikes flygningar under juni, vilket var mest av alla flygbolag i Australien.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Världens bästa flygbolag 2022 – här är listan [Dagens PS]