Dagens PS

Favoritstaden för expats – trevligast lokalbefolkning

Malaga tar förstaplatsen på listan.
Malagas soliga väder lockar många expats som vill bosätta sig i staden. (Foto: Unsplash)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 22 nov. 2023Publicerad: 23 nov. 2023

Det finns en stad där expats helst bor. Här lyser solen, människor är trevliga och levnadskostnaderna är förhållandevis låga.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Spanien kammar tro det eller ej hem alla de tre översta placeringarna på Expat Insider-listan, där 12 000 expats har svarat var de helst bor.

Malaga är den bästa staden för expats

Malaga kniper förstaplatsen, och här säger de nya invånarna att de blir väl bemötta av lokalbefolkningen, att vädret är bra, och att både levnadskostnader och boendepriser är överkomliga. Betyget blir dock inget vidare när det gäller att arbeta som expat i staden, eftersom arbetsmarknaden inte är den bästa. För digitala nomader fungerar Malaga emellertid perfekt, eftersom det finns många fritidssysslor som golf och segling att roa sig med – och balansera upp vardagen med.

Även andra spanska städer verkar vara heta hos expats som vill fly sina egna länder. Alicante kommer in som god tvåa, med Valencia tätt inpå. Även här är en majoritet av utlänningarna nöjda med sin livssituation där det går att leva gott på sina intjänade pengar.

Nätverket Internations ligger bakom listan, där 49 städer har analyserats inom några huvudområden: livskvalitet, hur lätt det är att bosätta sig i staden, arbetsmarknaden och balansen mellan arbete och privatliv.

Under de tre spanska städerna hamnar ett par städer i Förenade Arabemiraten – Ras Al-Khaimah och Abu Dhabi – där en stor majoritet av expats trivs med sina liv.

Milano hamnar sist på listan

Milano får dock nobben, som hamnar sist på listan, där de nya invånarna påpekar att staden inte gör att de känner sig hemma eller kan hitta nya vänner. Den italienska byråkratin sätter käppar i hjulen för expats och det kan lätt bli problem för den som vill arbeta i Milano, försöka öppna ett bankkonto eller hitta rätt visum, berättar CNBC.

ANNONS

Läs även:

Glöm flyget – besök 10 världsarv på höstens bilresa – Dagens PS

Krisen för svenskarna: säljer sina bostäder i Spanien – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS