Resebolaget Expedias vd Peter Kern förutspår att ”sommaren 2022 blir resesäsongen någonsin” i en intervju med Bloomberg.

ANNONS

Expedia-vd:n säger att det snart är dags att sluta förutspå en återgång till resandet före pandemin och i stället uppleva en ny boom.

”Sommaren 2022 blir resesäsongen någonsin”, säger Expedias vd Peter Kern.

”Vi har pratat om uppdämd efterfrågan under lång tid, men hittills har det funnits för många restriktioner för att folk ska kunna göra så mycket åt det.”

”Priserna kommer att bli höga”

”Flygbolagen räknar med att vara tillbaka till historiska nivåer i augusti. Och ja, priserna kommer att bli höga. Men vid det här laget tror jag att folk är villiga att betala vad fan som krävs för att komma iväg och åka till en plats de vill åka till.”

Han tror att folk har sparat pengar och flygpoäng under pandemin som de ser fram emot att få använda sedan början av 2020. Han förutspår också att det kommer vara städer som lockar under sommaren 2022.

”Folk är trötta på att gå till nationalparker. De vill åka till New York och gå på en Broadway-show”, säger han och nämner också kulturrika europeiska städer som London, Paris och Florens.

80 procent högre bokningar sommaren 2022

Han är inte heller den ende som tror på en reseboom. World Travel & Tourism Council (WTTC) förutspår att resorna i USA kommer att överstiga nivåerna före pandemin från 2019 med 6,2 procent i år. I Europa är bokningarna redan 80 procent högre för sommaren 2022 än 2021, enligt WTTC.

ANNONS
ANNONS

Särskilt hög efterfrågan är det på platser där pandemirestriktionerna varit extra kraftiga, som i Australien där en tredjedel av australiensarna har minst tre resor planerade för året.

Det betyder dock inte att hela resebranschen kommer att återhämta sig, enligt Kern. Kryssningar kommer att sacka efter, resandet i Asien och Latinamerika ser ut att bli begränsat under 2022 och affärsresandet förblir långt under tidigare nivåer.

Läs även: Fler bokar om solresor i spåren av omikron [Dagens PS]