Ett stycke transsylvanisk kultur och kunglig avkoppling väntar när Storbritanniens nyligen tillträdde kung Charles III bjuder in allmänheten till sitt rumänska retreat Valea Zalanului i Transsylvanien, skriver Robb Report. 

ANNONS

Transsylvanien är ett historiskt landskap i västra och norra Rumänien. Tillika en av Europas vackraste regioner med lantliga miljöer, förtrollande natur och välbevarade medeltida byggnader.

Det är också ett område som gärna förknippas med blodtörstiga äventyr och Abraham ”Bram” Stokers historia om världens mest kända vampyr, Dracula.

Här på den rumänska landsbygden döljer sig även ett av kung Charles III smultronställen – Valea Zalanului. Ett pittoreskt bygge i stugstil beläget i Zalán-dalen som nu öppnats upp för allmänheten.

Transsylvanien
Välkommen att omfamna stuglivet och lugnet i Transsylvanien. (Bild: Valea Zălanului/RevNGo)
Transsylvanien
Här finns varken wifi eller tv men väl obegränsat med förtrollande natur. (Bild: Valea Zălanului/RevNGo)
Transsylvanien
Just denna stuga erbjuder en stor salong med öppen spis där pensionatets gäster kan samlas. (Bild: Valea Zălanului/RevNGo)
Transsylvanien
Söker du pittoreskt har du kommit rätt. (Bild: Valea Zălanului/RevNGo)

Avkoppling i transsylvanisk stil

Som gäst väljer du mellan sju dubbelrum fördelade mellan tre hus inredda i traditionell transsylvanisk stil. Alla med eget vardagsrum och privat terrass. En av stugorna har även inretts med en ombonad salong med eldstad för gästerna att njuta av tillsammans, liksom en matsal.

Hit kommer du för att förkovra dig i Transsylvaniens natur långt bort från storstädernas brus och njuta av tystnaden utan tv eller internet. Javisst, du läste rätt. Här finns faktiskt inget wifi, men vad ska du med det till när det finns både öppen spis och obegränsat med konjak på ägorna, för att inte tala om en privat kock?

Utöver detta kan kanske även en tur med häst och vagn pigga upp vistelsen som betingar ett pris på 108 dollar, motsvarande 1200 kronor per natt, skriver Robb Report.

Ett fullt rimligt pris för avkoppling med guldkant. Kanske också en och annan vampyr.

ANNONS
ANNONS

Läs mer om Valea Zalanului och boka din vistelse här!

Läs även: Unik chans att förvärva 700 år gammalt slott [Dagens PS]