Ett penthouse är för 79 miljoner dollar låter nästan overkligt. Men det är vad du får betala för lyxvåningen i Tribecca på nedre Manhattan.

ANNONS

Dagens PS har tidigare skrivit om våningen Pavilion A i  Woolworth Building på nedre Manhattan, där  flera avsnitt ur säsong 3 i serien ”Succession” spelades in. Om du tycker att karaktären Kendall Roys våning är en sällan skådad lyx, står den sig slätt mot takvåningen ett par trappor upp i samma fastighet.

Takvåningen, kallad Pinnacle Penthouse, har varit ute på marknaden ett bra tag, men det är först nu vi får se bilder. Säljaren vill alltså ha den astronomiska summan 79 miljoner dollar, eller motsvarande 699 902 080 svenska kronor, för hela härligheten.

penthouse
Woolworth Building är en av New Yorks mest kända skyskrapor. Foto: Sotheby’s

I ett projekt i den här riktigt lyxiga klassen förväntar man sig  självfallet något alldeles extra, och Woolworth Building är sannerligen inte ett undantag. Den kulturminnesmärkta byggnaden är en 241,4 meter hög skyskrapa och en av de äldsta och mesta kända skyskraporna i New York. 2002 började arbetet med att omvandla de trettio översta våningarna till bostäder. Den färdigställda och restaurerade byggnaden har vunnit flera priser inom design och arkitektur.

Privat takterass

Pinnacle Penthouse tronar på de fem översta våningsplanen. Ja du läste rätt, våningen upptar fem våningar och är ungefär 900 kvadratmeter stor.  Kronan på verket är den privata takterassen som tidigare var ett populärt utflyktsmål för turister. För en halv dollar kunde man åka upp på takterassen och spana över Manhattan. Men en köpare av det här objektet lär knappast behöva ta betalt av främlingar för att dryga ut kassan.

I nuläget finns det endast två rum på varje våningsplan, men det står en köpare helt fritt att skapa en ny planlösning. Flera sovrum kanske? Med 900 kvadrat att inreda är det bara fantasin som sätter gränser. Som tur är finns det två färdiga inredningsförslag för den som saknar inspiration eller har svårt att fatta beslut.

penthouse
Ett förslag på planlösning och hur vardagsrummet kan inredas: Foto: Sotheby’s
penthouse
En del av vardagsrummet i den föreslagna planlösningen. Foto: Sothebys
penthouse
På 900 kvadrameter är det ingen match att få in ett bibliotek. Foto: Sotheby’s

 

ANNONS
ANNONS
penthouse
Det är inte svårt att föreställa sig en måltid i den här matsalen. Foto: Sothebys

Läs mer om projektet här

Res till USA [Dagens PS]