Dagens PS

Ox Denmarq - dansk designtradition i världsklass

(Foto: TT)
(Foto: TT)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 12 nov. 2021Publicerad: 22 juni 2017

Grundaren Dennis Marquart läste på The Royal Danish Academy of Fine Arts. Han reste under utbildningen till Kina och Japan där han fick lära sig vad enkelhet, estetik och precision egentligen betyder. Det präglade hans resa så till den grad att han grundade Ox Denmarq, ett av Danmarks mest exklusiva designvarumärken.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

(Foto: TT)

(Foto: TT)

Ox Denmarq är inte bara ett varumärke som står för extrem hållbarhet och designprecision. Det är likväl en hyllning till oxen, som är ett av världens mest kraftfulla djur. Marquarts deisgnfilosofi handlar om att möblerna ska hålla en hel livstid. Materialet är oftast garvat oxläder med en stomme av rostfritt stål eller trä.

På senare tid har andra material för stommen tillkommit, som marmor, mässing och koppar.

Designprecision för hand

Det här är dansk designtradition när den är som starkast. Oxens kraftfulla läder är material av högsta klass. Skickliga hantverkare från både Danmark och Spanien förädlar det och skapar dess ljusa och fasta karaktär.

Det fina med möbler från Ox Denmarq är att lädret sys på för hand. Huden från de finaste oxarna bearbetas varsamt för att ge varje möbel en unik karaktär, ett lyster och en känsla av naturkraft. Tillsammans med en välformad och stark stomme fångas hållbarhet och tidlöshet i en unik blandning som väcker hela världens intresse.

Dennis Marquart har vigt sitt liv åt att skapa designmöbler av högsta klass och kvalitet. Ox Denmarq är ett eftertraktad märke på marknaden, inte minst för möblernas hållbara karaktär.

PS STORE – Designartiklar

ANNONS

Ox Denmarq

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS