Vinter och köldknäppar hindrar inte entusiasterna från att ha vind i seglen. Dags igen för seglarnas superarrangemang.

ANNONS

I dag fredag 1 februari mellan klockan 16 och 18 arrangeras den 13:e upplagan av seglingsseminariet Meetingspot på Svenska Mässan i Göteborg. Bland talarna i årets program finns OS-guldmedaljörer, America’s Cup-ingenjörer, tunga beslutsfattare inom sporten och ett par överraskningar.

Seminariet är Sveriges främsta och största mötesplats för aktörer inom världens ledande seglingsevenemang och arrangemanget är en smygstart av Båtmässan i Göteborg.

Här får du senaste nyheterna från stora internationella tävlingar och scenen äntras alltså av flera kända namn från seglingsvärlden, inledningsvis av en hemlig talare.

”Vi kan säga så mycket som att det är en världsmästare i 49:er och en av Volvo Ocean Race starkaste profiler. Vi är mycket nöjda med årets program och det är tydligt att Meetingspot skapar uppmärksamhet för seglingssporten både i och utanför Sverige, säger Jan Torstenson, vd för Brandspot AB, arrangören bakom Meetingspot.

I sommar sker tre internationella matchracingregattor på Västkusten, bland annat nykomlingen Midsummer Match Cup i Skärhamn.

Flera spännande lag har gett sig in i den 36:e upplagan av America’s Cup som arrangeras i Nya Zeeland 2021.

ANNONS
ANNONS

Det kan bli en ny havskappseglingsklass för mixlag i OS 2024. Efter besöket i Göteborg i somras sätts det nu nya mål för The Ocean Race, världens största havskappsegling. Och kan en flygande katamaran verkligen bli framtidens passagerarfärja?

Allt detta och mycket mer kommer att diskuteras under Meetingspot 2019, som leds av moderatorerna Frida Zetterström och Johan Anderberg.