Nog minns du surgubben Ove? Nu har det blivit dags för en av Hollywoods främsta skådespelare Tom Hanks att ikläda sig rollen som den buttra karaktären, när USA kommer ut med sin version av ”En man som heter Ove”.

ANNONS

När Fredrik Backmans bok ”En man som heter Ove” kom ut 2012 var succén ett faktum. Alla ville läsa om den sorgsne och ensamma karaktären som efter ett trauma föredrar att göra livet surt för sina grannar framför att möta sina känslor.

Tre år efter boken kom filmen i Hannes Holms regi, med den folkkäre skådespelaren Rolf Lassgård, 67, i huvudrollen som Ove. Även det en given succé som med 1,7 miljoner biobesökare blev den den tredje mest sedda svenska filmen i Sverige genom tiderna.

Ove blir Otto

När den tragikomiska historien om Ove nu plockas upp av Hollywood är förväntningarna således höga. Särskilt som det blir den den tvåfaldigt Oscarsbelönade skådespelaren Tom Hanks, 66 som tar över stafettpinnen efter Lassgård.

En viktigt skillnad i den amerikanska version är att det inte längre är Ove vi pratar om utan Otto. Filmen bär av det skälet titeln ”A man called Otto”.

Premiärdatum för filmen är satt till den 25 december i år i USA. Till Sverige kommer filmen sedan den 13 januari 2023, skriver Aftonbladet.

För dig som inte kan bärga dig till dess kommer här ett första smakprov på Hanks som Ove alias Otto.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Premiär för ”The Playlist” – sagan om Spotify [Dagens PS]