Dagens PS

Tom Hanks i rollen som älskad surgubbe

Tom Hanks
Tom Hanks tar över stafettpinnen från Rolf Lassgård och spelar Ove. (Foto: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 16 okt. 2023Publicerad: 21 okt. 2022

Nog minns du surgubben Ove? Nu har det blivit dags för en av Hollywoods främsta skådespelare Tom Hanks att ikläda sig rollen som den buttra karaktären, när USA kommer ut med sin version av “En man som heter Ove”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När Fredrik Backmans bok “En man som heter Ove” kom ut 2012 var succén ett faktum. Alla ville läsa om den sorgsne och ensamma karaktären som efter ett trauma föredrar att göra livet surt för sina grannar framför att möta sina känslor.

Tre år efter boken kom filmen i Hannes Holms regi, med den folkkäre skådespelaren Rolf Lassgård, 67, i huvudrollen som Ove. Även det en given succé som med 1,7 miljoner biobesökare blev den den tredje mest sedda svenska filmen i Sverige genom tiderna.

Ove blir Otto

När den tragikomiska historien om Ove nu plockas upp av Hollywood är förväntningarna således höga. Särskilt som det blir den den tvåfaldigt Oscarsbelönade skådespelaren Tom Hanks, 66 som tar över stafettpinnen efter Lassgård.

En viktigt skillnad i den amerikanska version är att det inte längre är Ove vi pratar om utan Otto. Filmen bär av det skälet titeln “A man called Otto”.

Premiärdatum för filmen är satt till den 25 december i år i USA. Till Sverige kommer filmen sedan den 13 januari 2023, skriver Aftonbladet.

För dig som inte kan bärga dig till dess kommer här ett första smakprov på Hanks som Ove alias Otto.

Läs även: Premiär för ”The Playlist” – sagan om Spotify

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS