Den legendariske golfspelaren Annika Sörenstam vann övertygande i sin seniordebut i U.S. Senior Women’s Open som hölls i Connecticut i helgen.

ANNONS

Annika Sörenstam har haft en imponerande karriär. För 13 år sedan vann hon sin senaste LGPA Tour-titel och segern i Pure Silk Championship 2008 blev hennes 72:a på LGPA Tour.

2006 vann Sörenstam sin tionde majortitel i U.S. Women’s Open, och efter sin sista seger 2008 meddelade stjärnan att hon skulle sluta med professionell golf.

Tack vare barnen

Men det var tack vare barnen som Sörenstam kom ut på banan igen. Efter att ha tränat sonen Will väcktes golfglädjen till liv igen och hon bestämde sig därmed för att testa på seniortävlingar – framförallt U.S. Women’s Senior Open.  

Tävlingen hölls i Connecticut, strax nordöst om New York, under söndagen. Och visst dök 50-åriga Annika upp och visade vad hon gick för.

Klart efter 72 spelade hål

Redan från start satte hon sig i en bra position och efter 72 spelade hål var det redan klart att Sörenstam överlägset vunnit sin elfte majortävling. 

På andra plats kom svensken Liselotte Neumann som efter tävlingen sade, “Jag kunde inte ens ge henne en riktig match.”

”Ett dåligt slag inte hela världen”

Efter vinsten tackade Sörenstam sin familj som stöttade henne under hela tävlingens gång. Barnen Ava och Will var där och hurrade för fullt och maken Will McGee bar golfbaggen. 

“Det är inte lätt att komma tillbaka efter 13 år. Det har verkligen varit en familjeaffär och det har varit fantastiskt att ha dem här. Jag trivs med att vara ute och spela igen, det är inte likadant som förr men ett dåligt slag är inte hela världen längre”, berättade Sörenstam för Golf Channel.

För vinsten får Sörenstam bland annat 180 000 dollar i prispengar.

ANNONS
ANNONS

Läs mer om Sörenstams comeback på USGA och Svensk Golf.

Läs mer: Obama satsar på basket – i Afrika

Läs mer: Så lönsamt är det att vinna OS-medalj