Endast 48 timmar innan fotbolls-VM startar kräver Qatars kungafamilj att försäljning av alkohol ska förbjudas på alla VM-arenor.

ANNONS

I Qatar begränsas vanligtvis försäljning av alkohol till utlänningar på licencierade hotell och restauranger eller till emiratets invånare som inte är muslimer och har särskilda tillstånd att dricka i sina hem, det rapporterar Daily Mail.

VM-sponsorn kan inte sälja sin öl på arenor

Endast två dagar innan VM startar pressar nu Qatars kungafamilj Internationella Fotbollsförbundet, Fifa, att införa ett fullständigt förbud mot försäljning av alkohol på alla VM-arenor.

Om förbudet blir verklighet kommer inte en av fotbollsturneringens största sponsorer, Budweiser, kunna sälja sin öl på matcherna och det kan göra att Fifa hamnar i konflikt om det mångmiljonkontrakt de har med bolaget.

Blir sannolikt ingen ölförsäljning

Diskussioner om saken pågår troligtvis mellan Fifa och Budweiser, enligt The Times är det dock sannolikt att det inte blir någon försäljning av Budweiser.

Det verkar dock som att VM-besökare kan köpa alkohol på hotell och restauranger. På officiella ställen kommer öl kosta nästan 12 pund per pint, drygt 151 kronor för drygt 56 centiliter.

Begränsas till fyra drinkar per person

Fotbollsfansen kommer begränsas till fyra drinkar för att förhindra att de blir allt för berusade. Alla som ändå blir fulla kan föras till en särskild zon för att nyktra till.

Den här veckan har Fifa redan gått med på en eftergift om tillgången på Budweiser på arenor då Qatar insisterade på att Budweisers koncessionsställ märktes för mycket.

Fifa gick med på att flytta dem till platser där de är mindre synliga. Det är väldigt ovanligt att sådana förändringar görs så nära starten av en fotbollsturnering.

Alkohol tillgängligt i extremt dyra loger

Om Budweisr inte får säljas på arenor kommer ”gästfrihetsloger” för 22 450 dollar, cirka 235 268 kronor, per match vara det enda sättet att köpa alkohol inne på arenorna.

ANNONS
ANNONS

De som får en plats i en loge utlovas: ”läsk, öl, champagne, sommelierutvalda viner och premiumsprit”, skriver Daily Mail.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Blatter ångrar att Qatar fick fotbolls-VM [Dagens PS]