Fotbollslegendaren Diego Maradonas ”Guds hand”-tröja gick på auktion för rekordpriset 7,1 miljoner pund, nästan 88 miljoner kronor.

ANNONS

Det var den engelske mittfältaren Steve Hodge som efter 36 år la ut den historiska tröjan som Maradona hade på sig för sitt Argentina när han gjorde ”århundradets mål” i VM-matchen mot England 1986.

Maradona slog då in bollen i mål med handen och efteråt förklarade han att det var ”Guds hand”.

Hodge bytte tröja med Argentinas största fotbollsstjärna genom tiderna i kvartsfinalen i Mexiko och när Diego Maradona dog i november 2020 sade Hodge att tröjan inte var till salu, det är ”respektlös och helt fel”, ansåg han då.

Men senare ändrade han sig alltså och priset som Maradonas ”Guds hand”-tröja nu gick för är det högsta som någonsin betalats för en sportklenod, berättar BBC och uppger att utgångspriset låg på mellan 4 och 6 miljoner pund på auktionshuset Sotheby´s men att tröjan ropades in för 7,1 miljoner pund, vilket motsvarar nästan 88 miljoner kronor.

”Det här är utan tvekan den mest eftertraktade fotbollströjan som någonsin kommit till auktion, och därför är det passande att den nu har auktionsrekordet för alla föremål i sitt slag”, säger Brahm Wachter, Sothebys chef för streetwear och moderna samlarobjekt, till BBC.

ANNONS
ANNONS

Maradona gjorde två mål mot England i kvartsfinalen 1986 och Argentina tog hem VM-guldet det året genom att besegra Västtyskland i finalen med 3-2.

Läs även: Veckans snyggaste bil – lyxig Lamborghini från 1967 [Dagens PS]