När den Burger King-anställde kocken Kevin Ford hade arbetat hårt i 27 år belönades han bland annat med en ryggsäck och en kaffekopp. Nu har Fords dotter med hjälp av en GoFundMe-sida samlat in 330 493 dollar, motsvarande 3,3 miljoner, skriver Fortune. 

ANNONS

Otack kan vara världens lön, men ibland vill ödet annorlunda. På temat solskenshistorier vill Dagens PS därför berätta om den amerikanske kocken Kevin Ford. En hårt arbetande Burger King-anställd som inte missat ett enda arbetsskift på flygplatsen i Las Vegas McCarren där han arbetat under de senaste 27 åren.

Det var när Ford själv påtalade hur länge han arbetat på hamburgerkedjan som ledningen ville tacka honom för hängivenhet och slit. Belöningen? En ryggsäck, en biobiljett, en kaffekopp från Starbucks och lite godis.

En gåva som Ford inte bara uppskattade utan även tackade för offentligt via den sociala plattformen TikTok. Där blev Fords ödmjukhet snabbt viral och genererade tusentals visningar och likes.

Ett antal följare upprördes dock över Burger Kings oförmåga att belöna sina anställda, vilket möjligen inspirerade Fords dotter Sernya Ford till att starta upp en insamling via GoFundMe, vars främsta syfte var att samla in 200 dollar, motsvarande 2000 kronor till Ford så att han skulle kunna besöka sina barnbarn.

Aldrig missat en dag på jobbet

På insamlingssidan skriver Sernya Ford bland annat hennes far aldrig missat en dag på jobbet och börjar närma sig pensionsåldern. Hon nämner även att fadern valt att stanna kvar på Burger King i alla år på grund av deras sjukförsäkringspaket, skriver Fortune. 

Döm om allas förvåning när GoFundMe-sidan inbringade pengar till både barnbarn, resa och pension.

Dragit in 3,3 miljoner

Hittills har insamlingen dragit in 3,3 miljoner kronor. En summa som fortsätter att stiga och slår både en kaffekopp med tryck och en ryggsäck med hästlängder.

ANNONS
ANNONS

Bland de mer generösa donationerna återfinns bland annat ett bidrag från skådespelaren och komikern David Spade, som skänkte 5000 dollar, motsvarande 50 000 kronor till Ford.

Hela historien har även uppmärksammats av NBC:s Today Show som inte bara flög Ford till New York utan även återförenade honom med sina barnbarn live på tv. Slutet gott, allting gott på en historia som visar att hårt arbete faktiskt kan löna sig.

Läs även: Historiska misstag: Gav upp 10 procent av Apple [Dagens PS]