Fifa 23 Ultimate Edition för 63 öre. Det kunde indiska köpare glädja sig åt under en kort period. Ett kommatecken som hamnat fel gav ett ”alldeles spektakulärt självmål” av EA. 

ANNONS

Lyckliga Fifa 23-fans i Indien kunde beställa Ultimate Edition-spelet för 4,80 rupier (63 öre) när spelet släpps. Specialutgåvan av EA:s allra sista Fifa-fotbollsspel kostar annars 4 800 rupier (drygt 630 kronor). Ett vilsekommet kommatecken ger alltså 99,98 procent rabatt, skriver BBC.

Licensen för dyr

Det är sista upplagan av EA Fifa, efter 29 år har speltillverkaren och det internationella fotbollsförbundet sagt upp samarbetet. Det blir för dyrt för EA med licenspengarna till Fifa. Speltillverkaren tänker fortsätta att göra fotbollsspel, men under namnet EA Sports FC.

När Fifa 23 Ultimate Edition läggs ut för försäljning i Indien till det väldigt rabatterade priset sprids nyheten snabbt på nätet. Misstaget rättas till i rasande fart, och de köpare som lyckats beställa för ören i stället för hundralappar undrar förstås om de ska tvingas betala fullt pris.

”Spektakulärt självmål” drabbar inte kunderna

Nu meddelar EA Sports och Epic Games att de står för misstaget. Ett ”alldeles spektakulärt självmål” ska inte drabba kunderna som var snabba nog att dra nytta av det.

Förra årets upplaga, Fifa 22, är den mest framgångsrika någonsin. Första veckan efter att spelet släpps spelas 460 miljoner matcher av 9,1 miljoner spelare.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Embracer köper ”Sagan om Ringen”-bolag – rasar på börsen [Dagens PS]

Läs även: Crypto.com sponsrar fotbolls-VM i Qatar [Dagens PS]