Dagens PS

Dejta en kändis? Han är nummer ett i Sverige

dejta kändis
Vad föredrar du i matväg på dejten och vilken kändis drömmer du om att dejta?(Foto: Unsplash)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 10 feb. 2023Publicerad: 10 feb. 2023

Vilken dryck föredrar du på dejten och vilken kändis skulle du helst dejta? Här är sammanställningen som går till botten med svenskens dejtingpreferenser från don till person. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Att dejta är en konstform som kräver både eftertanke och taktkänsla. Det framgår också av en färsk undersökning från SodaStream genomförd av Kantar Sifo, som bland annat visar att visar att mat och dryck är av stor betydelse när svenskar går på dejt.

Kött och charkbricka

Bland favoriträtterna gemene man helst blir bjudna på står en traditionell kötträtt högt på listan, särskilt bland männen, men även tapas, pasta och charkbricka.

Däremot tycks skaldjur vara något av en vattendelare där kvinnor uppskattar skaldjur mer än män. Undersökningen visar även att de som befinner sig i en relation är mer benägna att äta skaldjur på dejten än de som är singlar.

ANNONS

Senaste nytt

Rött vin, jordgubbar och vitlök

På dryckesfronten dominerar rödvin som favoritdryck, följt av mousserande vin, vitt vin eller öl. De som är singlar tar gärna en drink. Även vatten kan vara ett alternativ, både med och utan kolsyra.

En annan klassiker på den svenska dejten är jordgubbar som mer än en fjärdedel av de tillfrågade gladeligen bjuder på för att spä på romantiken.

Ett annat vedertaget afrodisiakum är choklad som förekommer mest frekvent i åldersgruppen 18–29. Fem procent av svenskarna har även adderat vitlök i maten för att krydda upp stämningen.

ANNONS

Kändisarna vi helst vill dejta

Så till listan över män och kvinnor i kändis-Sverige som svensken allra helst vill dejta, som rymmer såväl kända idrottsmän, sångerskor och skådespelare som folkkära tv-personligheter som Mark Levengood och Malou von Sivers.

Herre på täppan har även han synts i tv-rutan och skulle säkert kunna ge oss alla några heta dejtingtips. Vinnaren och resten av Sveriges mest åtråvärda kändisar tar du del av här.

13. Malou von Sivers 

12. Pär Lernström 

11. Bianca Ingrosso

10. Zlatan Ibrahimovic 

9. David Sundin 

ANNONS

8. Bill Skarsgård 

7. Mark Levengood 

6. Måns Zelmerlöw 

Nog har han något visst den där Tarek Taylor. (Foto: Micael Bindefeld AB )

5. Molly Sandén 

4. Lisa Nilsson 

3. Nils van der Poel 

2. Zara Larsson 

ANNONS

1. Tareq Taylor 

Om undersökningen
Den här undersökningen har genomförts av Kantar Public på uppdrag av SodaStream. Den bygger på 1003 intervjuer med allmänheten 18–79 år i Sverige.

Vill du läsa mer om mat och vin? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Alla hjärtans dag: Menyn som får din älskling på fall

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS