Dagens PS

Abba-Björns imperium ökar – se bilder från Gasklocka 2

Abba-Björns imperium
Gasklocka 2 i Norra Djurgårdsstaden ska bli ett scen- och evenemangshus (Visualisering: Tengbom. Foto: Lennart Johansson)
Tomas Hedlund
Tomas Hedlund
Uppdaterad: 23 nov. 2021Publicerad: 19 maj 2021

Abba-Björns imperium ökar i storlek. Nu har hans bolag Pophouse Entertainment Group förvärvat rättigheterna att driva Gasklocka 2 i Norra Djurgårdsstaden. Där de ska utveckla scenverksamheten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Pophouse, en del i Abba-Björns imperium, kommer att hyra Gasklocka 2 i Norra Djurgårdsstaden av Stockholm Stad. I Pophouse ingår bland annat Abba-museum, Hotell Hasselbacken och Cirkus.

Den 27 maj tas det formella beslutet i exploateringsnämnden. Stockholm Stad kommer att förvalta byggnaden och scenen, men det är Pophouse som ska driva verksamheten.

“Pophouse är den aktör till vilken staden kommer hyra ut Gasklocka 2, och som kommer att driva scenverksamheten. Pophouse är en etablerad aktör som bland annat äger och driver scenverksamheten på Cirkus på Djurgården”, säger Staffan Lorentz, projektchef för Norra Djurgårdsstaden.

Brett utbud

Pophouse kommer att erbjuda ett brett utbud av underhållning på scenen i Gasklockan. Bland annat livemusik, standup, teater och shower på kvällar och helger. På dagtid finns det möjlighet att ha andra aktiviteter i byggnaden.

På taket till den inre byggnaden kommer restaurang med scen för ungefär 1 000 gäster att bygga. Salongen där den stora scenen uppförs kommer ungefär 1 750 personer kunna vistas samtidigt. Totalt kommer Gasklockan att rymma 2 300 besökare som mest samtidigt.

De förberedande arbetena kommer att pågå under 2022 och byggandet på insidan startar 2023. Först till hösten 2026 planeras den stora galapremiären för Gasklocka 2 att gå av stapeln.

Bilder

Här nedan ser ni bilder inifrån och utifrån Gasklockan som det är tänkt att den ska se ut när allt är färdigt.

Läs mer: Fler artiklar om Björn Ulveaus på 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS