Nimbus nya flaggskepp – läckra Nimbus 465 Coupé är en funktionell cruiser som lämpar sig till långa turer. Perfekt för att ta med familjen på en helgkryssning. 

ANNONS

Göteborgsföretaget Nimbus nya 465 Coupé är en 15 meters cruiser som passar till långa turer, där bekvämligheten samtidigt sätts i fokus.

465 Coupé beskrivs av Nimbus ha ”allround”-egenskaper, där aktiviteter ombord kombineras med möjligheten att leva ombord under längre perioder.

Bra arbetsytor med möjlighet att öppna upp mot matplats på akterdäcket så man får en ”bar” mot den sociala ytan. Inte nytt i sig men första gången vi ser det på en Nimbus. (Foto: Nimbus)

Funktionell design

Då handlar det om funktionell design och är byggd för den ”medvetna ägaren” som uppskattar enkelhet, komfort och säkerhet” men samtidigt för familjer som vill njuta av en perfekt helgkryssning.

Nimbus 365 Coupé
465 har breda och trygga skarndäck och vilket gör det både lätt och säkert att ta sig runt hela båten. Perfekt för barnfamiljer. (Foto: Nimbus)

Toppfarten är 27 knop och kapaciteten 1 700 liter diesel för två stycken Volvo Penta-motorer, på 480 hästkrafter. Den stora tankkapaciteten är just för att man ska kunna åka längre turer, och det kommer även finnas en helelektrisk hybridlösning.

Rymlig med stora ytor

Den nya versionen är näst störst i tillverkarens serie, och den känns hela tiden rymlig med stora ytor. Cruisern har en masterhytt och en gästhytt – med gemensam toalett.

En nyhet är att båda hytterna är utrustade med höga garderober för ökad förvaring. Utrymmet i salongen har också maximerats och känns rymligare än den tidigare modellen.

Nimbus
Den nya cruisern har en masterhytt och en gästhytt – med gemensam toalett. (Foto: Nimbus)
Nimbus
Det finns gott om plats att njuta av frukost och andra måltider, med fin utsikt utomhus. (Foto: Nimbus)

465 Coupé kommer kunna beställas under våren för att sedan levereras hösten 2024.

ANNONS
ANNONS
Nimbus 465 Coupé
Stor flybridge ger bra uppsikt över hela båten. Tillsammans med breda skarndäck ger det en trygg däcksmiljö för hela familjen. Stort plus för höj och sänkbar akterplattform.

Läs även: Analys: Köp Nimbus aktie – trots hög risk [Dagens PS]

Läs även: BV: Nimbus aktie för billig för att rata [Dagens PS]