När oändlig lyx passerar gränsen

Uppdaterad: 08 juni 2023Publicerad: 08 juni 2023
Lady Gregoria
Hur långt kan du ta konceptet lyx innan det blir överdådigt och oanständigt? Lady Gregoria tänjer på gränserna. (Foto: Instagram)

I en allt mer segregerad värld öppnas det nya möjligheter för de med oändliga resurser. Men hur långt kan du ta “lyx” innan det går över gränsen? 

ANNONS
ANNONS

Veckans yacht-snackis på Instagram har varit bilderna som släpptes på en ny yacht, som slår allt du tidigare sett.

Lady Gregoria

Graden av lyx och mängden av överdåd har du aldrig tidigare sett. Konceptet, som går under namnet Lady Gregoria, har försetts med allt och lite till, som du som behöver bevisa dina ekonomiska resurser, kan ta till.

Men backar jag historiskt, så är yachten inte så nyskapande i sin överdådighet.

Franskt överdåd

Besökte det franska museet Louvren tidigare i våras, och faktiskt äcklades över hur de franska kejsarna Louis XIV, XV och XVI frossade i lyx på folkets bekostnad.

Lady Gregoria Kanske du vill komplettera med ett drakhuvud i fören? Det finns alla möjligheter om plånboken är full. (Foto: Instagram)

Salong efter salong var skapad med just guld, vitt och azurblått som grundfärger. Guld, för att guld alltid är guld. Vitt, för att ha en basfärg som lyfter fram de andra färgerna, och så azurblått, bara för att det var både svårt och dyrt att framställa.

Hade någon av dessa osmakliga herrar levt idag, så hade de nappat direkt på Lady Gregoria och beställt varsin – självklart en lite större än vad förfadern hade.

ANNONS
ANNONS

Ännu bara en stilstudie

Nu verkar Lady Gregoria endast vara en stilstudie i hur en yacht skulle kunna se ut om allt släpptes fritt. Men jag skulle inte förvåna mig om någon därute, med samma inställning som de franska kejsarna, skulle nappa och göra verklighet av visionen.

Lady Gregoria Det skulle kunna vara taget från någon av 1700-tals-salongerna på Louvren. Men nu är det från en yacht denna gång. Blir du sugen? (Foto: Instagram)

Lady Gregoria God natt och sov gott. Eller hur sover du egentligen i denna orgie av flärd? (Foto: Instagram)

Lady Gregoria En matsal för en kejsare. Eller för en med lite väl vidlyftig smak. Vad säger du? (Foto: Instagram)

Läs också:

Flyg i Art Deco-stil
Här kan du få din yacht byggd

 

ANNONS
ANNONS
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.