Dagens PS

Omtest: Det går utför för La Gondola

Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 10 mars 2022Publicerad: 09 mars 2022

La Gondolas storhetstid i Åre kan vara över. Detta enligt Dagens PS nyligen utförda omtest. En gång förförda känner vi oss nu besvikna på det som vi trodde var ”kungen i backen”.

ANNONS
ANNONS

Tronskifte

Beläget på Olympiaplatån, före detta Svartberget, eller Olympiacaféet för de som varit med, tronar La Gondola, en ny medlem i en krogfamilj som sedan tidigare omfattar Supper och Asian Post Office.

En krog som verkligen förförde oss de allra första gångerna med mat och service i toppklass. Detta på en skidort där det redan finns många som aspirerar på kungakronan och andra pärlor som Timmerstugan, Buustamon och Hummelstugan.

Restaurang La Gondola

Inredningen på La Gondola med obehandlad furu och stora glaspartier känns samtida och fräsch. (Foto: Supperfamiljen Instagram)

Med La Gondola har de nya ägarna gjort rent hus med Olympiacaféets 80-tals inredning, som annars hade kunnat bli kulturmärkt.

Den nya interiören känns både samtida och fräsch, med obehandlad furu och stora glaspartier som vetter ut mot dalen och Renfjället. Vackert. Detta kan jämföras med andra backrestauranger där väggarna dekorerats till leda med skidor, pjäxor och uppstoppade djur i ett försök att maxa mysfaktorn.

Som namnet antyder är La Gondolas koncept att servera italienskt. Med två restauranger i en, är tanken att man som gäst ska kunna välja mellan en enklare del där man själv beställer i köket, eller väljer från en a´ la cartemeny med regelrätt bordsservering.

ANNONS

Senaste nytt

Så gick våra tester till

ANNONS

Dagens PS har besökt La Gondola sex gånger. De senaste två gångerna har vi blivit väldigt besvikna. Skälet till det är dels den ojämna maten i kombination med loj service.

Tittar man på den lite enklare delen av restaurangen där man själv hämtar sin bricka och beställer vid köket så serveras här klassisk skidåkarmat som gulasch, spagetti bolognese och köttbullar med mos.

Här lyfter vi gärna fram den hemlagade gulaschen signerad kökschefen Ylva, som med sina rejäla köttbitar särskiljer sig från andra halvfabrikat i backen.

En liten varning för de om som är känsliga för rejäla och tillika smakrika fettbitar dock då dessa inte tas bort.

Vi testade även en vegetarisk lasagne som dessvärre var rejält överkokt. Övriga rätter bjöd inte på några större överraskningar, men smakade bra.

Lång väntan

Så till La Gondolas a´ la carte där vi vid ett av våra besök fick vi vänta trettio minuter på bord – trots att vi bokat och även påtalat detta för hovmästaren två gånger, vilket inte kändes okej.

En mindre lyckad inledning som följdes upp av sömngångaraktig service och mat som dröjde. Länge. Detta hjälptes tyvärr inte upp av att den trevliga servitrisen som i brist på annat erbjöd oss mer bröd.

ANNONS

Klarade maten då av att väga upp långsamheten? Tveksamt. Portionerna känns plötsligt väldigt små. Den tidigare så fina pastan med salciccia-fyllning smakar fortfarande himmelskt, men portionen är verkligen i minsta laget.

Entrecoten är seg, och simmar i en överdimensionerad mängd rödvinssås. Desto bättre smakar pizzan som får högsta betyg.

Relationen vacklar

Det är hårt och svårt att driva krog. Konkurrensen är stenhård. Inte minst på orter som Åre där det inte finns något utrymme för att slappna av om man vill hålla sig kvar på toppen.

I likhet med vilken förälskelse som helst vet vi att känslor och upplevelser kan förändras. Med det sagt har vi inte gjort slut med La Gondola, men låt oss säga att relationen vacklar.

Mat: 3,0
Service: 2,5
Prisvärdhet: 2,5
Stämning: 4,5

Dagens PS bedömer krogarna utifrån en skala mellan 1-5. Senaste vi recenserade La Gondola gav vi mat och service 4,5.

Läs även: Niehku Mountain Villa – exceptionell skidåkning vid Riksgränsen

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS