Hoppsan! Här är stulna konstverk av Salvador Dalí

Uppdaterad: 24 feb. 2023Publicerad: 24 feb. 2023
dali
Två teckningar av konstnären Salvador Dalí stals förra året – nu är de återfunna (Foto: Pressens Bild/TT, Mossos d'Esquadra/Reuters).

Polisen i Spanien har hittat två teckningar av konstnären Salvador Dalí, som stals för ett år sedan under ett inbrott. Bland stöldgodset återfanns även flera andra värdefulla objekt. 

ANNONS
ANNONS

3,3 miljoner kronor.

Det är vad experter har värderat ett par teckningar av surrealisten Salvador Dalí till. Teckningarna skapades för cirka 100 år sedan av den då 18-årige Dalí, och är illustrationer till en bok om området Empordà i Spanien, skriver TT. 

Stals av tre bröder

För ett år sedan stals teckningarna från sina ägare under ett inbrott i Barcelona.

Nyligen återfanns de av spansk polis och återbördades till sin ägare. Slutet gott, allting gott.

Förutom för tjuvarna, tre bröder i åldrarna 50, 53 och 55, som greps i samband med polisens räd. De har nu släppts mot borgen i väntan på åtal. Det rapporterar CNN. 

ANNONS
ANNONS

55 lyxklockor och verk av Miró

Bröderna, som ska vara specialiserade på inbrott i välbärgade hem, hade genomfört flera inbrott i Barcelona-regionen.

De hade då kommit över både 55 lyxklockor, myntsamlingar och grafik som ska vara utförd av konstnären Joan Miró. Experter har ännu inte kunnat fastställa att de fem verken av Miró är äkta.

De två teckningarna av Salvador Dalí föreställer katalanska bönder samt traditionell dans, och är autentiserade av Gala-Salvador Dalí-stiftelsen.

dali Den spanska polisens egna bilder från tillslaget då de återfann stulna teckningar av Salvador Dalí (Foto: Mossos d’Esquadra/Reuters).

 

Missa inte: Museum larmar: Radioaktiv strålning på fartyg

ANNONS
ANNONS
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.