Den brittiska tillverkaren av superbilar, McLaren, lanserar sneakers i ett försök att locka till sig konsumenter genom mode och streetwear.

ANNONS

Det är inte första gången McLaren Group Ltd gör ett samarbete med ett modevarumärke för att skapa en hype, men det är första gången man ger sig på att göra skor, rapporterar Business of Fashion.

Tidigare har företaget kopplats till designermärken som Belstaff (kläder) och Rhude (glasögon).

Närmast till hands borde kanske ett par racingdojor ligga, men icke. Superbiltillverkaren ger sig in i sneakersegmentet och flörtar med streetwear. De letar kanhända yngre konsumenter?

Dojorna har i vilket fall tagits fram tillsammans med den amerikanska sneakertillverkaren Athletic Propulsion Labs, APL.

Den supersnabba skon har fått namnet Hyspeed (vad annars?) och finns att få i fem olika färger. Enligt McLaren har man arbetat på konceptet i två års tid.

ANNONS
ANNONS
Hyspeed
Kollektionen hämtar inspiration från McLarens superbilar (Foto: APL/McLaren).

Inspiration från superbilar

Hyspeedkollektionen har självfallet hämtat sin inspiration från McLarens superbilar och kommer i flera färger.

Skon är designad för att underlätta framåtrörelser och är konstruerad med en lätt platta av kolfiber och har en häl i microfiber. Här kommer inspirationen direkt i från modellen Sennas säten, som lär ge en mjuk och säker körning.

Yttersulan har ett mönster baserat på faktiska prestandadäck.

McLaren
Det finns flera färger att välja på i kollektionen (Foto: ALP/McLaren).

Dyra steg

Priset är i det övre segementet och du får punga ut med 450 dollar för ett par. Det är de dyraste sneakers som APL någonsin producerat.

Men ett superbilmärke måste sikta högt, och de åtråvärda skorna säljs via några av världens mest exklusiva nätbutiker, som Luisa Via Roma, Net-A-Porter och i APLs egna butik i Los Angeles.

Det är förvisso ingen superbil, men nog verkar det som om man springer fort och med lätta steg i ett par Hyspeed.

ANNONS
ANNONS
McLaren
Hyspeed är passar både damer och herrar (Foto: APL/McLaren).

 

Spana in  Hyspeed här

Läs även: Bygg McLarens F1-bil i Lego