Dagens PS

Whisky med engelsk kunglig glans

Royal Whisky
För cirka 250.000 kr kan du bli ägare til en unik whisky, framtagen till kröningen av kung Charles III och bestående av 53 olika sorter. (Foto: Pernot Ricard)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 22 apr. 2023Publicerad: 22 apr. 2023

Senast det släpptes en Royal Salute-whisky var när Drottning Elizabeth av England kröntes för dryga 70 år sedan. Men nu är det snart dags igen för kunglig glans.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är inte varje dag England får en ny kung. Men när nu kröningen av Charles III ska ske om några veckor, så ska det firas ordentligt.

Till evenemanget ska inte bara England få en ny kung – världen ska också få en ny Whisky att njuta av.

Det är det Pernod Ricard-ägda varumärket Royal Salute som nu släpper Coronation of King Charles III Edition, en blended Scotch framtagen för “kungar och drottningar och livsnjutare med god ekonomi”.

Royal whisky

Det är inte bara Absolut Vodka som det just nu skandalstämplade Pernod Ricard producerar. Whisky-varumärket Royal Salute är en av deras mer exklusiva produkter. (Foto: Pernod Ricard)

King Charles III edition är en mix av 53 whiskys, framtagen av master blender Sandy Hyslop som sedan förvarats på sherry-fat i två år innan den nu buteljerats.

En flytande hyllning

“Den nya whiskyn har tagits fram för ett fira både den Brittiska monarkin men också för att lyfta fram varumärket Royal Salutes unika historia”, säger Sandy Hyslop. “Mitt mål har varit att ta fram en unik smak som kopplar tillbaka till Elizabeths kröning 1953 och har därför just använt 53 olika sorters whisky till det nya receptet. Vi har också försökt lyfta fram det arbete som gjorts med whisky under de 70 år som gått sedan Royal Salute hade sin premiär”.

Royal whisky

Det är inte bara innehållet som är extravagant. Ävenså flaskan och omslaget är i en klass för sig. (Foto: Pernod Ricard)

ANNONS

Det lilla som läckt ut om den nya whiskyn säger att smaken innehåller vinbär, mörk choklad, rostad kastanj, söta fikon och ingefära. En intressant och unik blandning som bara några få kommer få smaka.

Royal Whisky

Ett unikt varumärke framtaget för unika tillfällen. Men nu när Storbritannien ska få en ny kung, så släpps en unik edition av 500 flaskor. Blir en din? (Foto: Pernod Ricard)

Det tappas nämligen bara 500 flaskor av den unika whiskyn. Prislappen per flaska kommer ligga på ca SEK 250.000.

Men det gäller att skynda på. De flesta är redan bokade.

ANNONS

Senaste nytt

 Lär dig mer här:

Här bokar du din egna flaska Royal Salute

Bortglömd whisky på auktion

 

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS