Dagens PS

Veckans rätt: Krämig pappardelle med salsiccia, champinjoner, spenat & tryffelsmör

Tryffelsmör
En klick BUTTER Tryffelsmör gör susen på veckans pasta. (Bild: Johanna Gunnberg Photography)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 31 mars 2022Publicerad: 31 mars 2022

Veckans recept är en krämig pasta med salsiccia, champinjoner och tryffelsmör som bas, som du enkelt svänger ihop lagom till fredagmyset.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tryffelsmör

Middagen är serverad! (Bild: Johanna Gunnberg Photography)

Att laga till en lyxig pasta behöver inte vara komplicerat! Veckans rätt är en krämig pappardelle som du förhöjer med salsiccia, champinjoner och tryffelsmör och sedan toppar med parmesan före servering.

Bakom rätten står ingen mindre än kocken och entreprenören Patrik BrunellSwedish Culinarie Food, en mästare på både smör och enkla, rena smaker.

Till pastan unnar vi oss ett glas Cagliero Barbera d’Alba från Piemonte.

Tryffelsmör

Toppa pastan med lite tunt skivad chili, riven parmesan och persilja.

Krämig pasta pappardelle med salsiccia, champinjoner, spenat & BUTTER tryffel

Recept för fyra personer

ANNONS

Ingredienser:

500 gram pappardelle
400 gram salsicciafärs
200 gram färsk spenat
200 gram färska champinjoner, skivade eller delade i bitar
3 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 dl pastavatten
1 lök
1/2 förpackning BUTTER tryffel
Salt
Svartpeppar
Färska örter, skivad chili och parmesan till servering

Gör så här:

1. Sätt på en kastrull med saltat vatten till pastan.

2. Hacka den gula löken och dela champinjonerna i fyra delar. Stek dem sedan i smör och lite olja under cirka 5 minuter.

3. Koka under tiden pappardellen under 7 minuter. Tänk på att den ska vara al dente och spar lite pastavatten till såsen.

Tips! När pastan släpper ifrån sig stärkelse bildas en naturlig ”redning” med smak av pasta. Det är det som gör pastavatten perfekt till såsen.

4. Rör i salsicciafärsen och stek tills den känns hård och börjar bli klar. Tillsätt grädde, pastavatten och creme fraiche och låt koka ihop under tre minuter.

ANNONS

Tips! Använd gärna en ballongvisp när du finfördelar färsen.

5. Ta stekpannan från spisen och flytta över färsblandningen till en kastrull.

6. Blanda samman den kokta pastan och spenaten med övriga ingredienser och låt koka upp på låg värme tills pastan känns klar. Salta och peppra efter behov och toppa med en rumstempererad skiva BUTTER tryffel.

7. Riv över lite parmesan och garnera med färsk persilja eller gräslök och tunt skivad chili. Servera och njut!

Läs även: Veckans entreprenör: Med passion för smör

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS