Japp. Det är sant. Viking Line tar nya grepp. I vår testar rederiet ”delikatesser från insektsvärlden” ombord på sina restauranger.

ANNONS

Det är en futuru food-meny som ”passar in som en naturlig del av företagets miljövärden” då insekter bland annat är en ekologisk proteinkälla.

Från 5 april till 31 maj dukar Anders Karlsson från Sveriges kocklandslag upp en trerätters insektsmeny på kryssningsfartygen.

”Vi vill fördomsfritt prova på nya alternativ. Insekter är både ett naturligt och miljövänligt val och en rik proteinkälla. När det gäller användningen av insekter som livsmedel är åsikterna förstås ännu delade och medan kampanjen pågår kommer vi naturligtvis även att bjuda på mer traditionella smakupplevelser”, berättar Viking Lines restaurangchef Janne Lindholm.

På trerättersmenyn av insekter som Viking Lines passagerare nu får chansen att uppleva består förrätten bland annat av lättrökt algrimmad torskrygg, syrad fänkål och friterade gräshoppor.

Huvudrätten är lamm som får sällskap av kryddrostade mjölmaskar.

ANNONS
ANNONS

I desserten förenas mandelmazarin och jordgubbar med syrsor; det serveras även en kardemummagranola gjord av skalbaggslarver.

Det här låter väl smaskens…