Spisen kallas ofta för kökets hjärta och vi har spanat in det italienska märket ILVE:s handgjorda drömspisar. Det här är spisarna både hemmakockar och professionella kockar vill ha.

ANNONS

Det är svårt att laga mat utan en spis och det är förmodligen just därför man brukar kalla spisen för kökets hjärta. Det är här många samlas vid familjemiddagarna. Om redaktionen får drömma lite så hade vi gärna haft varsin handgjord spis från ILVE hemma i köket.

Spisarna började tillverkas redan 1952 av de två matglada vännerna Eugenio Illotti och Evelino Berno. Eftersom båda två kunde en hel del om tillverkning och båda älskade god mat började de producera spisar för lokala restauranger.

Det hela utvecklades så småningom till en fullskalig produktion av handgjorda, exklusiva spisar för kvalitetsmedvetna matälskare.

Idag säljs spisarna över hela världen. Här är redaktionens favoriter.

Spisarna

Professional Plus
Professional Plus är en klassiker som känns riktigt proffsig. Den rostfria versionen för tankarna till ett restaurangkök men den går även att få i grafit matt, svart eller vitt. Vreden är raka med handtag i rostfritt.

Spisen – hjärtat i det italienska köket. Spis, Professional Plus, ILVE
Spisen på bilden är Professional Plus 150. Den har olika gashällar med brännare i kombination med stekbord och wokbrännare.


Pro Line
Pro Line passar i alla typer av kök. Den här spisen är för dig som söker något solitt med kvalitet och flexibilitet men du behöver varken göra avkall på utseende eller detaljer. Den finns i flera olika utföranden.

ANNONS
ANNONS
Spis, Pro Line, ILVE
Spisen på bilden är Pro Line 90 limited edition. Spisen har en lyxig grå ton och häll, beslag och fläkt i matt svar.


Nostalgie
Nostalgie med klassiskt rundade vred och handtag går att få i hela 32 olika färgkombinationer. Den här modellen är en kombination av modern teknologi och elegant retroinspiration. Vissa modeller har både induktion och gas.

Spis, ILVE, Nostalgie
Nostalgie går att få i en mängd olika färger och utföranden. Här är Nostalgie 90.


Panoramagic
Panoramagic är ILVEs senaste tillskott och kommer i två olika modeller. Spisen har en design som kombinerar den italienska designkulturen med det professionella kökets tekniska egenskaper. Spisen har en lutande kontrollpanel med LED-upplysta vred som skapar ett helt nytt intryck.

Spis, Panoramagic, ILVE
Båda modellerna av Panoramagic har både gashäll och stekbord.