I veckan meddelades det att Irish Distillers går in med 50 miljoner euro för att omvandla Midleton Distillery som står bakom Jameson, till en helt koldioxidneutral verksamhet lagom till 2026. Den största satsningen som hittills gjorts av ett irländskt destilleri. 

ANNONS

Midleton destilleri ligger i Midleton på Irland och ägs av Irish Distillers, ett dotterbolag till Pernod Ricard. Mest känt är kanske Midletons destilleri för sin whisky Jameson, som tillsammans med resten av bolaget nu går en grön framtid till mötes.

Detta sedan Irish Distillers i dagarna tillkännagav att de under de kommande fyra åren har för avsikt att investera 50 miljoner euro, motsvarande 500 miljoner kronor, för att omvandla Midleton Distillery till en koldioxidneutral verksamhet lagom till 2026.

Fasar ut fossila bränslen

En satsning som kvalar in som den största inom miljö- och hållbarhet som någonsin genomförts av ett irländskt destilleri. Det är också en ambition som matchar moderbolaget Pernod Ricard Groups åtagande att uppnå noll koldioixidutsläpp till 2050, skriver man i ett pressmeddelande.

För att uppnå detta kommer Midletons destilleri helt fasa ut användandet av fossila bränslen i sin verksamhet. Den koldioxidneutrala planen innefattar även flera projekt som syftar till att minska den totala energianvändningen och återvinna spillvärme.

Nu väntar ett omfattande arbete för såväl Midleton Distillery som Irish Distillers som ser fram emot att ta tillverkningen av ädla drycker som till exempel Jameson in i framtiden.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Världens största whiskyflaska såld för 14 miljoner [Dagens PS]