I veckan slår Lofsdalens Fjällhotell upp portarna. En ny aktör i den svenska fjällvärlden med fokus på familjeaktiviteter i en tillbakalutad atmosfär och matlagning med hög svansföring.

ANNONS

I hjärtat av Lofsdalens höga fjäll och sjöar väntar Lofsdalens Fjällhotell på att dra igång skidsäsongen och julen med allt vad det innebär.

En skidpremiär som äntligen är här efter att nya ägare tagit över lokalerna och gett dem en ny, modern kostym.

Lofsdalen
Målet med Lofsdalens Fjällhotell är att erbjuda en fjällupplevelse fylld av fart och fläkt, i en avslappnad miljö. (Foto: Lofsdalens Fjällhotell)

Erfaren kvartett bakom satsningen

Bakom satsningen står Kalle Schröder och Pål Åsberg, som driver Restaurang Bleck på Södermalm och Storstugan i Nackareservatet, och Johanna och Niklas Kleebinder, som närmast kommer från fastighetsbranschen.

Med Lofsdalens Fjällhotell är målet att å ena sida erbjuda en fjällupplevelse fylld av fart och fläkt, såväl som en avslappnad och njutbar atmosfär vid skiddagens slut. Inte minst då när det kommer till de kulinariska upplevelserna.

Lofsdalen
På menyn står alpinspirerad mat gjord på lokala råvaror utan krusiduller. (Foto: Lofsdalens Fjällhotell)

”Okonstlat och vällagat”

Bakom kastrullerna står Bleck-gruppens kulinariska experter Tobias Andersson och Karin Sundgren, med gedigen erfarenhet från bland annat K-Märkt och Fotografiska, som utlovar alpinspirerad mat gjord på lokala och närodlade råvaror. Dock utan att det blir för pretentiöst.

”Eftersom vi som driver hotellet alla har bakgrund i krogbranschen tycker vi självklart att god mat och dryck är en stor del av en lyckad fjällsemester. På våra andra ställen är det okonstlat och vällagat, och det tar vi med till Lofsdalen”, säger Kalle Schröder i ett pressmeddelande.

Lofsdalen
När mörkret sänker sig över Lofsdalen tar de roliga aktiviteterna vid. (Foto: Lofsdalens Fjällhotell)

Utöver ett ambitiöst kök utlovas även en afterski utöver det vanliga med gästspel från oväntade artister och DJ:s.

En mix som enligt Schröder kommer att passa både kompisgänget, familjen, gastronomen och skidentusiasten.

ANNONS
ANNONS

Allt med start den 16 december då Lofsdalens Fjällhotell drar igång skidsäsongen.

Läs även: Svenska fjällen i vinnarspåret [Dagens PS]

Vill du läsa mer om friluftsliv och resor? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.