Dagens PS

Dynamisk duo: Queen hyllas av Ballantine

Queen-Ballantine
Med Bohemian Rhapsody på musikanläggningen och en Gaga-cocktail i handen så kan du lugnt luta dig tillbaka och njuta av Queen i flera tappningar. (Foto: Ballantine)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 22 sep. 2023Publicerad: 22 sep. 2023

Whisky-tillverkaren Ballantine tar ett grepp på musiken och släpper en kollektion ljuva drycker, tillägnade det band som gett mest till musik- och populärkulturen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är någonstans i myten om sex, drugs and rock’n’roll som Ballantine nu tar ett grepp om relationen mellan musiken och alkoholen.

Att de två är tätt förbundna är just ingen hemlighet. Detta vill nu Ballantine spela på när de släpper den första produkten i hyllningsserien.

Vill du smycka barskåpet med lite extra kändis-skap så kan en Queen-flaska göra susen. (Foto: Ballantine)

Det är rockbandet Queen som blir de som får pryda de första flaskorna, vilket tydligast markeras med ett “heraldiskt” vapen skapat och målat av Freddie Mercury själv.

Ballantines arv

Vapnet prydde ursprungligen bandets skiva “Greatest Hits II” och tas nu med på på flaskan som en hyllning, inte bara till musiken som Queen skapade, utan även till hela det konstnärliga arv och den vision som bandet lämnade efter sig.

Det är självklart inte bara whiskyn du ska ha. Det finns nödvändiga tillbehör som lyfter upp whiskyn ytterligare nivåer. (Foto: Ballantine)

Mathieu Deslandes, marknadschef på Chivas Brothers, förklarar att Queen och Ballantine har en gemensam koppling till kultur och musik, och att de båda tillsammans med den nya whiskyn, ytterligare kan stärka denna gemensamma kraft.

Självklart kommer den nya whiskyn marknadsföras tillsammans med en mängd “tillbehör”. Däribland en nyframtagen skivspelare, lösa bluetooth-högtalare, och mycket, mycket mer.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Läs mer här:

Om Ballantines nya Queen-whisky

Om hur du blandar en äkta Gaga-coctail

Om auktionen efter Freddie Mercury här (Dagens PS)

ANNONS
ANNONS
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS