Emiratet Dubai, som är en del av Förenade arabemiraten, tar bort sin 30-procentiga skatt på alkohol i ett försök att öka turismen, rapporterar BBC.

ANNONS

Dubai är känt som gulfstaternas ”partyhuvudstad”, på grund av sin långa historia av tolerans för en mer liberal livsstil och att emiratet lyckats locka turister och rika utlänningar i högre grad än sina grannar. Antalet utlänningar är nio gånger fler än de inrikes födda i emiratet, och tre fjärdedelar av befolkningen är män.

Nu fortsätter emiratet att lätta på lagarna. Alkoholskatten på 30 procent tas bort, men det är oklart om det är permanent. Financial Times beskriver draget som ett ettårigt försök, med hänvisning till ”industrichefer informerade om beslutet”.

Man tar också samtidigt bort avgiften för att skaffa sig en personlig alkohollicens, något som den som vill dricka hemma lagligt måste ha. Icke-muslimska invånare i Dubai måste vara minst 21 år för att dricka, transportera eller förvara alkohol hemma och ha ett alkoholtillstånd – ett plastkort utfärdat av polisen, skriver BBC.

Draget ska delvis vara ett svar på ökande konkurrens från rivaler i regionen som utvecklar sina hotell-, nöjes- och finanssektorer, däribland Qatar som investerat enorma summor i samband med fotbolls-VM.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Dubai kan lämna ut misstänkt skattebrottsling [Dagens PS]