Få varumärken har påverkat vår syn på kvalitet, lyx och flärd i samma utsträckning som Louis Vuitton. Nu släpper förlaget Assouline boken ”Louis Vuitton Manufactures” och bjuder in dig bakom kulisserna i det legendariska modehuset.

ANNONS
Louis Vuitton
Ett modeimperium som levererat lyx och flärd sedan 1854. (Bild:Louis Vuitton Archive/Assouline)


Kvalitet med stort K

Louis Vuitton är det franska modehuset som levererat lyxvaror i världsklass sedan 1854. Många förknippar troligen den välkända logotypen med väskor och accessoarer som inledningsvis var varumärkets främsta fokus.

Under de senaste decennierna år har dock modehuset kommit att omfatta ett imperium med kläder, skor och dofter. Framförallt står varumärket som institution för kvalitet med stort K, mycket tack vare passionen för gott hantverk och utsökta material. Något som nu blir bok, skriver Robb Report.

Louis Vuitton
Något att stoltsera med i bokhyllan? ”Louis Vuitton Manufactures” är din för 1050 kronor (Bild: Assouline)

.

Exklusiv inblick i tillverkningsprocessen

Med boken ”Louis Vuitton Manufactures” tar förlaget Assouline ett helhetsgrepp på det lyxiga modehusets historia men också den minutiösa tillverkningsprocessen bakom framgångarna som fått människor världen över att älska, för att inte säga åtrå produkterna.

Den vackert fotograferade boken, bjuder på fyra hundra sidor av såväl exklusiva arkivbilder som helt nytt originalfoto, där läsaren guidas genom tillverkning av skor, handväskor och klockor, skriver Robb Report.

En spännande inblick i design, precision och handarbete, med  färgillustrationer som sträcker sig över Frankrike. Italien och USA. Kort sagt ett måste för världens fashionistas.

Louis
Även modehusets fashionabla skyltfönster har förärats med en bok från samma förlag. (Bild: TT)

Dyrbar läsning

Den exklusiva coffee table-boken blir den andra i raden om modehuset för förlaget Assouline, som tidigare släppt boken ”Louis Vuitton Windows”. Även det en tung bok om varumärkets fängslande skyltfönster.

ANNONS
ANNONS

Tillika en succé som nu sålt slut men kan bli din på andrahandsmarknaden för 1000 dollar, motsvarande 9000 kronor i runda svängar.

Louis Vuitton
Exklusiv look från Paris Fashion S/S 2022. (bild: TT)

Du som brinner för high fashion och vill komma över en vackert illustrerad och informativ bok att förgylla bokhyllan med kan nu beställa ”Louis Vuitton Manufactures” via Assoulines webbplats. Boken finns även att köpa hos Louis Vuitton. Ett gediget hantverk i sig som kan bli ditt för 1050 kronor. Skynda och köp.

Louis Vuitton
Gnistrande runway show som visar vår och sommarkollektionen för 2022 (Bild: TT)


Läs även:
Lyxaktier går utmärkt- trotsar hårt börsklimat [Dagens PS]