Om din klocka skvallrar för omgivningen vem du är. Då kommer Girard Perregaux och Aston Martins nya armbandsur kunna berätta hela din livshistoria.

ANNONS

Schweitziska klocktillverkaren Girard Perregaux har anor. Rejäla sådana. När Constant Girard and Marie Perregaux gifte sig 1854, var det två av Schweiz mest välrenommerade urmakarfamiljer som blev ett.

Det blev starten till dagens mycket väl ansedda klocktillverkare.

Aston-klocka
British racing green och en diamant-prägad boett, skvallrar om klockans engelska koppling. (Foto: Girard Perregaux)

Men anorna kan spåras ända tillbaka till 1791 och Jean-François Bauttes verksamhet, som startade det året.

Dessa tre familjers rötter och gemensamma kunskap har tillsammans skapat dagens Girard Perregaux.

Noga utvald

Med sådan bakgrund, väljs samarbetspartners med omsorg. Så när företagsledningen märkte ett kundintresse för en ny motorsportorienterad klocka, så kontaktades den anrika engelska sportbilstillverkaren Aston Martin 2021.

Sedan dess har de två samarbetat kring en ny generation klockor.

ANNONS
ANNONS

Med en genuin brittisk bensin-stinn bakgrund och en generationstyngd Schweizisk urmakarteknik, gifte sig de båda företagens provenienser i två nya klockor.

Laureato Green Ceramic Aston Martin Edition. Ett namn långt som en söndagsmatiné, men en produkt lika toppad med historia och teknik.

Aston-klocka
Lord Brett Sinclair (aka Roger Moore) åkte en gul Aston Martin DBS i 1970-talsklassikern ”Snobbar som jobbar”. Här i bakgrunden, en systerbil i den mer historiskt korrekta gröna färgen. Foto: Aston Martin)

Klockan är gjuten av extremt fin pulver-keramik som färgats in till den perfekta klassiska kulören British racing green.

Färgen har sin bakgrund från tidig bilracing i början på 1900-talet där varje land hade sin egna tävlingsfärg.

Och England då valde att måla sina bilar i denna gröna kulör.

Många historiska flirtar

Det finns fler flirtar med historien. Boettens botten är klädd med ett diamantformat mönster som är hämtat från Aston Martins 1920-tals logotype, och oktagonen som omfamnar urtavlan, har Girard Perregaux använt på sina mer sportinriktade ur sedan 1975.

Den keramiska sanden har en snitt-diameter på en mikrometer på kornen, vilket skapar en matt satinfärgad ute på boett och armband.

ANNONS
ANNONS

Klockan finns i två modeller – 38 och 42 mm boett och kostar från $25.000.

Läs mer hos:

Den svenska återförsäljaren här

Aston Martin har sålt slut