Aston Martin har en full orderbok och tror på bättre lönsamhet i år. Det kvitterar börsen med att tro på Aston Martin. Prognosen fick aktiekursen att stiga med som mest 14 procent under onsdagen.

ANNONS

Den brittiska lyxbiltillverkaren Aston Martin Lagonda ökade visserligen sina förluster före skatt 2022, men kan förklara det tappet med ett svagt brittiskt pund.

Bättre 2023

Nu säger prognosen att 2023 blir betydligt bättre och det tror uppenbarligen börsen på, rapporterar CNBC.

”För 2023 förväntar vi oss att leverera en betydande tillväxt i lönsamhet jämfört med 2022, främst drivet av en ökning i volymer och högre bruttomarginal i både Core och Special-fordon,” förklarar bolaget idag och flaggar för en ökad produktion under andra halvan av 2023.

”Förutom ökningen av den redan utsålda DBS 770 Ultimate, förväntar vi oss att leveranser av den första av vår nästa generation av sportbilar kommer att påbörjas under Q3,” är bolagets besked.

”Framtiden fantastisk”

Styrelseordföranden Lawrence Stroll målade med den stora penseln i en intervju för CNBC förra månaden.

”Vår orderbok har aldrig varit starkare,” sade Stroll då.

”Framtiden är fantastisk, bilarna kommer, grunderna i verksamheten är extremt starka. Och efterfrågan har aldrig varit starkare.”

Uppenbarligen delar Londonbörsen den bedömningen.

Kursen steg med som mest 14 procent under dagen. Vid 14.45 svensk tid hade rusningen avmattats något, och aktien handlades upp 8,7 procent.

ANNONS
ANNONS

På väg nå målen

Styrelseordförande Stroll upprepar även företagets mål att leverera 10 000 grossistenheter under de kommande åren, såväl som målet att bli ”hållbart fritt kassaflödespositivt från 2024”, efter att ha samlat in 654 miljoner pund i den runda där Saudiarabiens Public Investment Fund blev en ankaraktieägare.

”Jag är oerhört stolt över att vi, med tanke på de starka framsteg vi har gjort för att omvandla Aston Martin till ett verkligt ultralyxigt företag, som demonstreras av vår ASP:s bana och bruttomarginal, är på väg att nå dessa finansiella mål, men med betydligt lägre volymer än jag ursprungligen hade tänkt mig,” summerar Lawrence Stroll.

Läs även: Två miljoner i rabatt för ovanlig Aston Martin [Dagens PS]