Nu är vi inne i oktober och det är hög tid att planera höstens garderob. Vad passar än klassiskt herrmode som är en av höstens modetrender?

ANNONS

Modetrender kommer och går, men ett som är säkert är att klassiskt herrmode återigen är på modet. Och det är kanske inte så konstigt efter så lång tid i mjukisbyxor och pyjamas på hemmakontoret. Vi vill helt enkelt klä upp oss igen- men fortfarande vara bekväma.

Tidlöst och klassiskt

Enligt Gentlemanneguiden är det tidlöst klassiskt herrmode från 30-talet och framåt som åter är på tapeten. Ett tips är att ta efter de stilsäkra italienarna. Våga kombinera olika färger, gärna ton i ton. Och varför inte bära vita byxor även i höst?

Svenska varumärket Rose & Born gör det klassiska herrmodet på ett stilsäkert och modernt sätt. Man har valt att kombinera  material med brittisk känsla och italienskt snitt. En perfekt kombination för höstens eleganta och bekväma herrmode.

En lösare siluett

Några av höstens nyckelplagg att hålla utkik efter är byxor, kavaj och rock med en lös och mjuk siluett. Välj byxor med mjuka veck och slag. Kavajen och rocken bör ha mjuka okonstruerade axlar, och gärna vara dubbelknäppt.

kashmir
I höst får kavajen en ledig sliuett med mjuka axlar. Foto: Rose & Borne
byxor
Välj en byxa med mjuka veck och gärna med slag. Foto: Rose & Borne
rock
Även rocken har i höst en ledig siluett. Foto: Rose & Borne

Hållbar trend

Tidlöst mode är en hållbar trend. Kläder med klassiskt snitt i god kvalitet (det gäller både plaggens konstruktion och sömnad samt valet av material) kommer alltid att vara ett hållbart alternativ. Plagg i bra kvalitet håller helt enkelt över tid. Var inte heller rädd att lämna en kostym till skräddaren om du gått upp eller ned ett par kilon. Det kostar några hundralappar, men det är billigare och bättre för miljön än att köpa en ny kostym.

Hitta fler plagg för hösten här

ANNONS
ANNONS

Krogarnas omsättning upp 50 procent [Dagens PS]