Panerai - Italiens stolthet på handleden

Uppdaterad: 02 okt. 2020Publicerad: 02 okt. 2020
Panerai, Italiensk design när den är som bäst,
En av storsäljarna är Panerai Luminor med sin ikoniska bygel över kronan. Foto: Unsplash

Panerai är Italiens stora stolthet när det kommer till exklusiva klockor. Varumärket kännetecknas av ganska stora och sportiga klockor men det finns även lite mindre modeller anpassade för både kostym och kvinnliga handleder.

ANNONS
ANNONS

Panerais unika och tydliga design gör att det syns direkt vad ägaren har på handleden, man inte blandar ihop den med andra varumärken.

Panerai grundades år 1860 i Florens av Giovanni Panerai. Panerais första verkstad, tillika även stadens första urmakarskola, låg på Ponte alle Grazie där han sålde och reparerade klockor för de välbärgade invånarna i Florens. Butiken flyttade sedan till platsen där den än idag står, på Palazzo Arcivescovile i Piazza San Giovanni.

Leverantör till Italienska och egyptiska marinen

I årtionden har man varit leverantör av vattentäta klockor och instrument till den italienska och egyptiska marinen. Klockorna som ursprungligen skapades för dykning och arbete under vatten blev kända för sin hållbarhet och ljusstyrka i mörker.

1997 förvärvades varumärket av Richemont Group och lanserades på den internationella marknaden med hjälp av flera kända skådespelare och internationella personligheter.

Idag tillverkas och utvecklas urverken och klockorna på fabriken belägen i Neuchâtel, där italiensk design kombineras med kvalitet, schweizisk precision och gedigen tradition.

Panerais vanligaste modeller är Radiomir och Luminor. Radiomir är den lite mer klassiska och kostymanpassade modellen medans Luminor är lite kraftigare och har skyddsbygeln över kronan. Något man började med redan på 1930-talet.

Panerai Radiomir, Klassisk och tidlös design Panerai Radiomir har ett mer historiskt och klassiskt utseende. Just denna modell Firenze med vacker gravyr över boetten. Foto: Nick Karvounis, Unsplash

Idag räknas Panerai till en av de ikoniska och klassiska klockvarumärkena och som burits av många kända profiler, allt från Sylvester Stallone till President Bill Clinton.

De stora och ofta sportiga boetterna är kraftfulla i sin design, men trots det så finns det många modeller som passar även smalare och kvinnliga handleder. Se exempelvis denna 38 mm Luminor med armband som matchar den fluorescerande visarens färg.

Panerai Luminor 38 mm Lika snygg på en kvinnlig handled. Detta är 38 mm Panerai Luminor PAM 00755. Foto: petitgeneve.com

Redaktionen tar en titt på de senaste modellerna

Med Italien som veckans weekendtema är det svårt för redaktionen att låta bli att titta på Panerais senaste modeller. Så håll till godo och låt dig suktas av fantastisk design som du kan pryda handleden med.

För du vet väl vilka signaler du säger med rätt klocka på handen? Här kan du läsa mer om klassiska klockor och vad de står för.

Panerai Luminor Regatta Panerai Luminor Regatta PAM 526. Framtagen för dig som gillar segling. Foto: Panerai

 

Panerai Submersible, PAM 00959 Wow, grymt snygga Panerai Submersible PAM00959 för dig som dyker mycket. Foto: Panerai

Panerai Carbotech PAM616 Panerai Submersible Carbotech, PAM 616. Den ultimata klockan för en kompromisslös dykare. Takes your breath away. Foto. Panerai

Radiomir Verde Militare Suck…Radiomir Verde Militare. Det är svårt att hitta en snyggare klocka. Foto: Panerai

Panerai Luminor GMT Snyggt dressad Panerai Luminor GMT. Kaffebrun urtavla med matchande armband. Snyggt, stiligt och alltid rätt. Foto: Panerai

Nyfiken på fler modeller gå in på Panerais hemsida eller besök Nymans Ur

ANNONS
ANNONS