När möbeljätten Ikea lanserade smarta rullgardiner för ett par år sedan blev livet genast lite lättare för Sveriges sjusovare. Nu lanseras ytterligare två modeller med stöd för Homekit och Google Home, skriver tekniksajten 9to5Mac.

ANNONS
Rullgardiner
Med stöd för Google Home programmerar du enkelt dina rullgardiner och styr dem via mobil eller med fjärrkontroll. (Bild: Ikea)

Ännu smartare rullgardiner

När Ikea för två år sedan adderade smarta rullgardiner till sortimentet var det med de två modellerna ”Fyrtur” och ”Kadrilj”. Då i en rullbaserad modell som styrdes via Ikeas egen IKEA Homesmart app.

Ett efterlängtat tillskott för såväl hobbyinredaren som teknikentusiasten som möttes av blandade recensioner eftersom det inte var helt okomplicerat att integrera gardinerna med Google, skriver 9to5Mac.

Något som setts över när företaget nu släpper modellerna ”Tredansen” och ”Praktlysning”, båda med Homekit- och stöd för Google Home från start.

Mörkläggande och ljusfiltrerande

”Tredansen” är en mörkläggningsgardin i plisserad stil som effektivt blockerar ljus och finns att köpa i ett antal storlekar från 1495 kronor, skriver 9to5Mac.

Parhästen ”Praktlysing” som i sin tur filtrerar ljus finns i samma storlekar och har en snäppet dyrare prislapp på 1695 kronor, beroende på vilken storlek du väljer.

Ett rimligt pris för en god natts sömn.

Med både ”Tredansen” och ”Praktlysning” hemma ställer du smidigt in tiderna för dina kvälls- och morgonrutiner och styr dem med en medföljande fjärrkontroll eller via mobilen.

ANNONS
ANNONS

Med sina mörkläggande och ljusfiltrerande egenskaper har rullgardinerna dessutom goda möjligheter att förbättra din sömnkvalitet. Båda varianterna isolerar också mot fönsterdrag och solvärme. Att sova gott har nog aldrig varit enklare.

Läs även: Veckans drömboende: Njut av Vätö i Roslagens famn [Dagens PS]