Med högt och soligt västerläge intill Vätösund i Roslagen väntar ett ombonat fritidshus från 1940 med båtbrygga och badplats nedanför tomten. En charmig skärgårdspärla på en ö med rik kulturhistoria.

ANNONS
Vätö
Skön vy över Vätösund. (Bild: Magnusson Fastighetsmäkleri)

Solig skärgårdsdröm

I ett charmigt fritidshus från 1940 på Vätö har du nu möjlighet att spendera dina helger och somrar. Här på trivsamma Norrvedastrand njuter du av Roslagens famn från ett högt västerläge och lapar sol från förmiddag till sen kväll från altanen.

Vätö.
Några få trappsteg ner ligger gästhuset. (Bild: Magnusson Fastighetsmäkleri)

En skärgårdsdröm som enligt mäklaren kan bli din för 5 300 000 miljoner.

Huset på Norrvedastrand på Vätö byggdes 1940 har under 2005 kompletterats med en vinkelbyggnad med stora glaspartier från golv till taknock som skapar ett generöst ljusinsläpp och bjuder på en vacker vy över Vätösundet.

Vätö
Öppen planlösning gör mycket för de 54 kvadratmetrarna. (Bild: Magnusson Fastighetsmäkleri)

Öppen planlösning

Den öppna och yteffektiva planlösningen med luftigt vardagsrum och kök skapar gott om sällskapsytor precis som man vill ha det om sommaren. Även takhöjden gör mycket för de 54 kvadraten.

Här finns också två sovrum med sängplatser för sex personer och ett modernt, helkaklat badrum.

ANNONS
ANNONS
Vätö
Generöst ljusinsläpp från ett vackert glasparti. (Bild: Magnusson Fastighetsmäkleri)

 

Vätö
Frukost i solen. (Bild: Magnusson Fastighetsmäkleri)

Några få trappsteg ner från altanen ligger ett isolerat gästhus, med egen altan och ljuvlig utsikt över Vätösund. Ytterligare en bit ner, nedanför tomten på 997 kvadratmeter finner du båtbryggan. Här finns också ett båthus, som kan hyras till sommarens fester om så önskas.

I närområdet med röda hus finner du även flertalet gemensamhetsanläggningar, fina promenadstråk och en fotbollsplan för familjens yngsta. Här finns också äldre hus från 1800-talet, liksom ängar och skogspartier att utforska.

Vätö
Ett av två sovrum med härlig utsikt. (Bild: Magnusson Fastighetsmäkleri)

Kulturhistoriskt värde

Trivsamma Vätö är en ö med en historia som sträcker sig tillbaka till slutet av järnåldern. På ön finns flera kända gravfält och resterna av en forntida kultplats.

En gång känd för sin röda granit, är den populära ön numera något av en skärgårdsidyll med högt kulturhistoriskt värde, charmiga stenhuggartorp och fina badmöjligheter.

Det var under slutet av 1800-talet som intresset för röd granit ökade och började brytas på Vätö, vilket sedermera resulterade i några av vår tids mest välkända byggnader. Däribland Riksdagshuset och Kungliga Operan i Stockholm.

ANNONS
ANNONS
Vätö
Gör dig redo för magiska kvällar. (Bild: Magnusson Fastighetsmäkleri)

Nära till fastlandet

Sedan Vätöbron invigdes 1993 är det numera enkelt att ta sig från Vätö till fastlandet för den som är bilburen, eller väljer någon av bussarna från Harg som ligger mitt på ön.

I Harg finner du även en matbutik och en restaurang som håller öppet under sommarsäsongen.

Vill du veta mer om veckans drömboende på Vätö? Besök mäklaren och anmäl dig till en visning här!

Läs även: Importerade klassiker – vart tog alla vägen [Dagens PS]