Dagens PS

Trött på myggen? Här är tricken som biter

De små krypen kan störa vår sommar (Foto: TT)
Wilma Nordström
Wilma Nordström
Uppdaterad: 16 juli 2018Publicerad: 16 juli 2018

Kliande myggbett och irriterande surr – de blodsugande insekterna är måttligt populära under sommarhalvåret. Trots att myggan fyller en viktig funktion i ekosystemet, är det inget vi vill ha under utomhusmiddagen. Måbra tipsar om hur du kan slippa myggen med enkla knep.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående. God och glad sommar!

Det finns många kreativa alternativ till vanliga myggmedel, och vissa fungerar bättre än andra. Vitlöksolja och nejlikor instuckna i lime är metoder som utan framgång lyckats skrämma iväg myggorna.

LÄS ÄVEN: Undvik sjukdomar i sommar – sluta dubbeldippa! >

Sommarens husmorstips är en rökelse som du gör av kaffesump. Kaffe som brinner sprider en stark doft som jagar bort mygg och andra oinbjudna gäster. Såhär gör du:

  1. Ta färsk kaffesump eller kaffepulver och lägg i en skål. Täck över med folie och låt stå tills det torkat ordentligt.
  2. Lägg den torra sumpen i en folieform och tänd eld på kaffet (tänk så klart på brandrisken först och främst!).
  3. Placera ”sumprökelsen” så att röken blåser mot det område du vill freda.

Ett ytterligare tips som sägs vara bra för att undvika myggbett är att äta mycket B-vitamin, såsom kött, baljväxter, sojabönor och råris. Myggen gillar inte doften som utsöndras när du äter B-vitaminrik kost.

Hög kroppsvärme tilltalar mygg. Efter några glas vin stiger kroppstemperaturen och lockar myggen. Bär du mörka kläder är det också större risk att du drar åt dig myggor. Med kläder i ljusa toner och ett bord dukat med värmeljus med doft av citronella, undviker du en stor del av sommarplågorna.

KÄLLA: Så slipper du myggen – med hjälp av kaffesump  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS